Erzurum'da görmediğimiz hizmetler varmış

Bilbortlara, pankartlara bakınca nekadar çok iş yapılmış hissine kapılıyor insan.
Otobüs duraklarında,şehrin her yerindeki Bilbortlarda,ışıklı tabelalarda,bez afişlerde
hizmet,değişim,başarı temalarını içeren sıloganlar gırla gidiyor.
Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelmesini fırsat bilen Sekmen Başkan kendi resimlerinide Cumhurbaşkanının resimleriyle beraber astırmış.
Cumhurbaşkanı adayının resminin altında "Dünyayı Değiştireçek adam,Başkan Sekmenin resimlerinin altında da Erzurumu değiştiren Başkan "yazıları dikkat çekiyor.
Birincisinin doğruluğu ikincisinin doğruluğundan anlaşılıyor.
Erzurumun neresi değişmiş göremiyorum.

Hem Erzurum'un değişmesi bukadar kısa sürede olaçak bir iş idiyse 10 yıl Başkanlık yapan AHMET niye yapamadı da 4 aylık Başkan MEHMET yapsın?

Ahmet'in İşin başına geldiği günleri yani 10 yıl öncesini hatırlayın,hafızanızı bir zorlayın onun içinde aynı Pofpoflama yapılmıştı.
Hatta ilk 5 yılı dolduktan sonra ikinci dönemi başlarken AKP propoganda filimlerinde Erzurum'un çağ atladığını,Modernleştiğini anlatan süslü süslü filimleri Ulusal Televzyonlarda seyretmiştik.
Ikinci 5 yıl yine Ahmetli geçti çok başarılıymış,çok işler yapılmışmış, Erzurum'un çehresi değişmişmiş. Ne hikmetse bir türlü göremiyorduk, Değişen şey EHMET beyin kendisi,saçı başı olmuştu.

EHMET den vaz geçen AKP bu sefer MEMMED i getirdi.
Erzurum tabiriyle ;Gitti EHMET geldi MEMMED.

Bu arada Büyük şehir BÜTÜN ŞEHIR olmuştu Büyük olan şehiri en fazla bir kaç defa  gören Sekmen Bütün olan şehrin çoğunu hiç görmemişti bile.
Erzurumlunun yüksek feraseti, titiz seçiciliğ,hemşehricilik aşkı nedeniyle Sekmen bey Bütün Şehir başkanı oldu.
Oldu ama 10 yıl Erzurumu yönetsin diye öve öve bitiremedikleri,Şehrin tarihinde ilkdefa üst üste seçilen EHMET beyin içraatlarını Yeni seçilen MEMMET bey beğenmediğini,fırsat buldukça söylemeye ve yapılan işlerin yanlış olduğunu tenkit etmeye başladı.
Kendi partilisi olmasa,genel merkez'den çekinmese EHMET beyin dönemini belki de yargıya taşıyaçak.

Gel gelelim MEMMET beyin reklam  düşkünlüğüne;
4 ay içerisinde kayda değer hiç bir iş yapmadığı herkes tarafından bilinmesine rağmen çok iş yapmış gibi her yerde afişleri,resimleri asılı.

Erzurum Marka olacak
Erzurum Değişeçek
Hep aynı nakarat
Çek Çak

Biz bu filmi geçmiş 10 yıl içerisinde çok seyrettik
Tıpkı aynı filmi defalarça izleyen ama filmin sonunu hala merek eden insan durumundayız.
Aziz Nesinin bir tesbitine nekadar benziyor halimiz: "Şaban Filimlerini onlarca seyredip her seferinde gülen insanlar var" derken gözümün önüne geliyor 10 yıl öncede 5 yıl öncede aynı filmi izledik sonunu merak etmiştik şimdi aynı fimin Artisleri değişmiş seyrediyoruz, sonunu yine merak eden en az %60 var

Bu dönem yeni bir uygulamayla daha karşılaştık.Akp nin Yeni atanan Il Başkanı yakışıklı resmini Bilbortlara astırmış.Ne alaka?
Y
a bu reklam firmaları bunlardan para almıyor,ya da Paranın ne önemi var Mühim olan Reklamdır diyorlar Vesselam. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.