Bölge Haber Girişi : 05 Aralık 2009 21:22

Erzurum'da göz taramalarına devam!..

Erzurum'da göz taramalarına devam!..
Türk Oftalmoloji Derneği'nin organizesiyle Erzurum'da vatandaşlar TIR'da ücretsiz göz taramasından geçiriliyor.

Türk Oftalmoloji Derneği'nin organizesiyle Erzurum'da vatandaşlar TIR'da ücretsiz göz taramasından geçiriliyor.

Dernek yetkilileri, 5 Ocak 2010 tarihine kadar 15 ilde 6 bin kişinin göz taramasını ücretsiz yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

İstanbul, Antalya, Konya, Kayseri, Adana, Gaziantep ve Diyarbakır'dan sonra Erzurum'un 8. durakları olduğunu dile getiren yetkililer, daha sonra Trabzon, Samsun, Ankara, Aydın, İzmir, İzmit ve Bursa'ya gideceklerini ifade etti.

Erzurum'da çalışmaların yarın akşam saat 17.00'ye kadar devam edeceği belirtildi.

Glokom hastalığının dünyada yaşanan körlüklerin yüzde 13,5'ini oluşturduğunun altını çizen Yakutiye Araştırma Hastanesi'nden Dr. Metin Uçar, bunun en çok görülen ikinci körlük sebebi olduğunu vurguladı.

Göz tansiyonunun sinsi ilerleyen bir hastalık olduğunu ifade eden Uçar, bu hastalığın erken teşhisle büyük oranda engellenebildiğini söyledi.

Göz tansiyonunun göz damarlarını zayıflatan, görmeyi azaltan ve göz sinirlerinde ölmeye neden olan bir özelliğinin bulunduğuna dikkat çeken Uçar, "Birçok vatandaş görmesini kaybetmeden göz tansiyonu olduğunu fark etmiyor. Göz doktoruna gittikten sonra bunu öğreniyor. Hastanelerde göz sinirlerinin tahrif, yıpranmış ve bozulmuş olduğunu öğreniyor. Yaptığımız çalışma bunun Türkiye'de ne oranda olduğunu görmeyi amaçlıyor. Bütün bölgelerde bu tarama yapılıyor." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.