Bölge Haber Girişi : 05 Ağustos 2011 15:02

Erzurum'da hayvanların yüzde 90'ı aşılandı!..

Erzurum'da hayvanların yüzde 90'ı aşılandı!..
Erzurum'da hayvan varlığının yüzde 90'lık oranının aşılandığını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Altun, suni tohumlama miktarını ise son bir yılda yaklaşık 13 bine çıkarıldığını söyledi.

Erzurum Ajans-Erzurum’da hayvan varlığının yüzde 90'lık oranının aşılandığını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Altun, suni tohumlama miktarını ise son bir yılda yaklaşık 13 bine çıkarıldığını söyledi.

2003 - 2011 yılları arasında Erzurum'da 8.5 milyon hayvanın aşılandığını kaydeden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Altun, böylece hayvan varlığının yüzde 90'lık kısmının aşılandığını dile getirdi. Hayvan hastalıklarıyla mücadele ve suni tohumlama alanında önemli çalışmalara yaptıklarını ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Altun, 1 milyon 427 bin büyükbaş hayvanında kayıt altına alındığını, çiftçi bilincini artırmaya yönelik çalışmaların ise başarıyla uygulandığını vurguladı.

Hayvancılıkta verimi artırmak için suni tohumda sayısını artırdıklarını aktaran Altun, “2002’de 2 bin 195 adet olan suni tohumlama miktarını son bir yılda yaklaşık 13 bine çıkarıldı. Suni tohumla sayısı, 8 yılda 142 bin 298’e ulaşarak 5 kat arttı” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.