Erzurum Haber Girişi : 02 Şubat 2012 11:21

Erzurum'da kar ve soğuk esareti

Erzurum'da kar ve soğuk esareti
Erzurum'da etkili olan yoğun kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava, hayatı olumsuz yönde etkiledi.
Erzurum Ajans-Erzurum'da etkili olan yoğun kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşlar cadde ve sokakları kaplayan karlar arasında yürümeye çalışırken, birçok araçta donarak yolda kaldı.

Kar ve tipi nedeniyle bin 661 köy yolunun ulaşıma kapandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 23 derece olarak ölçüldü. Çatılarda 2 metreyi bulan buz sarkıtları oluşurken, kentte hayat durma noktasına geldi. İki gündür etkili olan karın ardından gelen soğuk hava birçok kişiyi mağdur etti. Karlar altında kalan araçlarını temizlemeye çalışan vatandaşlar araçlarına zincir takarak kaymasını önlemeye çalıştı. Araç sahipleri zincirsiz yola çıkılması halinde yolda kalınacağını
belirtirken, birçok aracın kar ve kaygan yollar yüzünden kaza yaptığını ifade etti. Bazı araçlar ise soğuk hava karşısında hareket halindeyken dondu. Donan aracı yola çıkarmaya çalışan yaşlı çift ise ilginç görüntülere sahne oldu. İlk önce tek başına aracı itmeye çalışan yaşlı sürücü aracı itmeyi başaramayınca devreye araç içerisindeki eşi girdi ve tek başına minibüsü itekleyerek tekrar yollarına devam etmeyi başardılar. Aç kalan kuşlar pencere önlerine bırakılan ekmek kırıntıları ile beslenmeye çalışırken,
insanlar ise daha fazla üşümemek için hızlı adımlarla ev ve iş yerlerine koştu.
Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 23 derece olarak kaydedildi. Bölgedeki diğer illerde ise; Erzincan'da eksi 11, Kars'ta eksi 12, Ağrı'da eksi 9, Ardahan'da eksi 13, Iğdır'da eksi 3 ve Bayburt'ta eksi 21 derece. Günün beklenilen tahmini sıcaklık değerleri de; Erzurum'da eksi 8, Erzincan'da eksi 1, Kars'ta eksi 9, Ağrı'da eksi 5, Ardahan'da eksi 7, Iğdır'da 0 ve Bayburt'ta eksi 4 derece olması bekleniyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.