Erzurum Haber Girişi : 30 Ocak 2012 14:40

Erzurum'da kar yağışı

Erzurum'da kar yağışı
Erzurum'da 1 hafta aradan sonra bugün başlayan kar yağışıyla birlikte cadde ve sokaklar yeniden beyaz örtüyle kaplandı.
Erzurum Ajans-Erzurum'da 1 hafta aradan sonra bugün başlayan kar yağışıyla birlikte cadde ve sokaklar yeniden beyaz örtüyle kaplandı.
Öğle saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ederken, kentte beyaz örtü hakim oldu. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 20 santimetreye, Palanödeken Kayak Merkezi'nde ise 100 santimetreyi buldu. Kar yağışı altında yürüyen Erzurumlular karın tadını kartopu oynayarak çıkardı. Tarihi Yakutiye Medresesi önünde yapılan kardan heykellerin önünde bol bol fotoğraf çektiren vatandaşlar, "Erzurum karıyla güzel. Kar ve soğuk bol. Ancak Erzurumlular kar ve soğuk havaya alışkın olduğu için diğer bölgelerde
yaşanan kar çilesi burada yaşanmıyor" dedi.
Öte yandan, kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 171 köy yolu yeniden ulaşıma kapandı. Ulaşımın sağlanamadığı köylerde özellikle hasta nakillerin de sıkıntı yaşanıyor. Erzurum'da son 24 saatte yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 2'i çocuk 5 hasta karla mücadele ve sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldı.
Yetkililer, kar yağışının hafta boyunca etkili olmasını tahmin ettiklerini belirtti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.