Erzurum Haber Girişi : 16 Kasım 2011 13:44

Erzurum`da kent güvenlik toplantısı

Erzurum`da kent güvenlik toplantısı
Erzurum il merkezinde asayiş probleminin önüne geçilebilmesi için metruk binaların yıkılması ve ara sokaklara isim tabelası asılması gerektiği bildirildi.

Erzurum Ajans-Erzurum il merkezinde asayiş probleminin önüne geçilebilmesi için metruk binaların yıkılması ve ara sokaklara isim tabelası asılması gerektiği bildirildi.

 

Kent Güvenlik Danışma Kurulu, Vali Sebahattin Öztürk`ün başkanlığında İl Özel İdare toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kurulda asayiş ve trafikle ilgili sıkıntılar ve çözüm önerileri ele alındı. Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum`da yıl içerisinde meydana gelen asayiş olaylarının yüzde 85`inin aydınlatıldığını söyledi. Öztürk, polis- vatandaş işbirliğinin meyvelerini verdiğini dile getirerek, "İlimizde meydana gelen asayiş olaylarının önemli kısmı vatandaşlarımızın polise verdiği bilgi ve destekle aydınlatılıyor. Polisiye olayların aydınlatılmasında her zaman halk desteği önem arz etmiştir." dedi.

`METRUK BİNALAR YIKILSIN`

 

Asayiş Şube Müdür Vekili Kamil Genç, şehir merkezindeki eski, yıkılmış binaların asayiş açısından problem oluşturduğuna dikkat çekti. Genç, şehir güvenliği ve halkın huzuru için metruk binaların yıkılması gerektiğinin altını çizerek, suç unsuru barındıran ve suçlular tarafından ağırlıkta kullanılan metruk binaların yıkımı için belediyeler ile ortak çalışma talebinde bulundu. Genç, "Metruk binalar acilen yıkılıp rehabilite edilmeli. Özellikle sokak aralarında geceleri aydınlatma yeterli seviyeye getirilmeli. Ara sokaklarda tabelaların yetersizliği de adres tespitinde sıkıntı oluşturuyor." diye konuştu.

`TRAFİKLE MÜCADELE ERZURUM`DAN BAŞLATILSIN`

 

Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürü Suat Özdemir, milli mücadeleyi başlatan Erzurum`un trafikle mücadeleyi de başlatacak potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Özdemir, trafik kurallarına uyulması için Erzurum`da başlatılacak çalışmanın bütün ülkeye yayılabileceğine işaret ederek, "Erzurum`da bu mücadeleyi başlatacak irade mevcut. Bu amaçla geniş katılımlı `Trafik Güvenliği Platformu` kurulabilir." şeklinde konuştu. Trafik Şube Müdürü Özdemir, il genelinde 84 bin araç ve 166 bin araç sürücüsü bulunduğunu sözlerine ekledi.

`VALİ BABAMIZ, SIKINTILARI KİME ANLATALIM?`

 

Kent Güvenlik Danışma Kurulu`na katılan Gez Mahallesi Muhtarı Tahir Sağsöz, belediye başkanlarını sokak tabelaları konusundaki duyarsızlıklarından dolayı suçladı. Sağsöz, muhtarların hizmet binası olmadığını dile getirdi. Vali Öztürk, tabela ve yer sıkıntısı için çözüm yerinin danışma kurulu olmadığı yönünde Sağsöz`ü uyardı. Muhtar Sağsöz ise "Sayın Valim siz bizim babamızsınız. Tabi ki sıkıntıları size aktaracağım. Bu toplantıda değil de başka nerede size derdimi anlatacağım?" şeklinde sitemde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.