Bölge Haber Girişi : 02 Temmuz 2010 15:35

Erzurum'da kırsal kalkınma toplantısı!..

Erzurum'da kırsal kalkınma toplantısı!..
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu

Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum Koordinatörlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği toplantıda, ETSO üyeleri ve sivil toplum kuruluşları, 2010 - 2015 Kırsal Kalkınma Destekleme Programı (IPARD) hakkında bilgilendirildi.
ETSO Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantının açış konuşmasını ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın yaptı. ETSO olarak bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalarda tarım ve hayvancılık sektörünün her zaman ön sıralarda yer aldığını belirten Saim Özakalın, dünyada bir çok sektörün zaman içerisinde teknolojilere ve ihtiyaçlara paralel ya önemini yitirdiğini bazen de bu sektörlerin yerini yenilerinin aldığını belirterek şunları söyledi “Fakat tarım ve hayvancılık sektörü sürdürülebilirlik açısında değer ve önemini hiçbir zaman kaybetmemektedir. İlimizde son dönemlerde klişeleşmiş bazı ifadeler çerçevesinde eğitim, turizm ve sağlık sektörleri ön planda yer almaktadır. Elbette ki bunlar da ilimiz için büyük önem taşıyan yatırımlardır. Bu konuda da devlet büyüklerimizin bu yöndeki çabalarını takdirle karşılıyoruz. Ama unutulmaması gereken, ilimizin ve bölgemizin lokomotif sektörü olan tarım ve hayvancılık desteklenmeli ve asla ihmal edilmemelidir.”
ETSO Stratejik Planı’nda yer alan faaliyetlerden birini daha gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını kaydeden ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, “Yeni kırsal kalkınma yatırım destekleme programının ilimize, bölgemize faydalı ve sürdürülebilir çözümler getirmesini diliyorum. Bu amaçla düzenlediğimiz bilgilendirme toplantısında kapsam ve destek tedbirleri hakkında bilgi edineceksiniz ve proje fikirleriniz için uygun tedbiri belirleyeceksiniz.” dedi. Başkan Özakalın konuşmasında, toplantı sonrası proje hazırlama ve yürütme konularında katılımcılara oda bünyesinde bulunan Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) aracılığıyla imkanlar ölçüsünde yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.
ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’ın ardından, TKDK İl Koordinatörü Ömer Faruk Aydın, koordinatörlüğün çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Programda daha sonra TKDK Kıdemli Başvuru Uzmanı Samet Dalmış, kırsal kalkınma yatırımları hakkında katılımcılara detaylı bir sunum yaptı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.