Erzurum Haber Girişi : 26 Ekim 2011 12:50

Erzurum`da Kurbanlıklar pazara indi

Erzurum`da Kurbanlıklar pazara indi
Kurban Bayramı`na az bir süre kala Erzurum hayvan pazarına kurbanlıklar getirilmeye başlandı. Satıcılar alıcı bulamamaktan yakınıyor.

Erzurum Ajans-Kurban Bayramı`na az bir süre kala Erzurum hayvan pazarına kurbanlıklar getirilmeye başlandı. Satıcılar alıcı bulamamaktan yakınıyor.

Karayazı ve Tekman`dan Erzurum`a kurbanlık büyükbaş hayvan getirdiklerini ancak satışlarda bekledikleri canlılığı yakalayamadıklarına vurgu yapan Erol Tok isimli tüccar, "Piyasada canlılık yok. Yem ve saman pahalı. Geçen yıla göre satışlarda durgun gidiyor. Büyükbaş kurban fiyatları da oldukça düştü." dedi.

Yılmaz Eyvan isimli besici de satıcıların mağdur olduğunu savunurken, Muzaffer Karayazılı ise kurbanlık satışlarının durgun gittiğinin bunu nedeninin ise ithal edilen anguslardan yerli hayvanlara bulaşan hastalıkların oluşturduğunu kaydetti.

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kurban kesim ve satış yerlerini belirledi. Bulaşıcı ve salgın hayvan hastalıklarının yayılma riskine karşı kurban pazarları sıkı denetim altına alınacak. Kontrolsüz hayvan hareketler ve kurbanlık hayvan satış yerlerinde ekipler Bayram öncesi ve süresince denetimlere ağırlık verecek. Pazar yerleri dışında kurbanlık satışı yapılmayacak.

 

İŞTE KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANLARI

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı`nca il ve merkez ilçelerdeki kurban kesim ve pazar yerleri belirlendi. Yakutiye ilçe belediyesi kurban satış yerleri: "Kombina çevresi(yeni hayvan pazarı), Şükrüpaşa (Eko Pazar yeri), Çırçır Mahallesi (Opet Petrol arkası).

Kesim Yerleri: "Deli Ömer Tarlası, Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü yanı, Şehitler Mahallesi, Sanayi Pazar yeri, Kavak Mahallesi."

Palandöken Belediyesi kurban satış yerleri: "Güvendik Mağazası altı(yenişehir1. Marketler) Eski Mal Meydanı altı, Kapalı Pazar yeri (Yunus Emre Mahallesi), Pazaryeri (Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi)."

Kesim yerleri: Güvendik Mağaza altı, Camii arkası (Kayak yolu), Kapalı Pazar yeri(Yunus Emre Mahallesi), Pazar yeri (Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi)."

Aziziye ilçesi satış yerleri: " İlçe pazarı (Yeni Mahalle), Dadaşkent Pazarı, Ilıca Pazarı."

Kesim yerleri: "Yeni Mahalle, Ddy, Bahçelievler, Eski Mahalle, Yeşil Mahalle, Fidanlık Mahallesi, 200 Evler, Alparslan Mahallesi Abdulhamit Han Mahallesi, Gezköy Mahallesi ve Yavuz Selim Mahallesi." olarak belirlendi.


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.