Erzurum Haber Girişi : 11 Mart 2014 19:24

Erzurum'da lokantalara Amerikan servisler dağıtılacak

Erzurum'da lokantalara Amerikan servisler dağıtılacak
Dünya Tuza Dikkat Haftası'nda bir çalışma hazırlayan Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, kentte bulunan lokantalara üzerinde tuzun zararlarını yazan Amerikan Servisler dağıtacak.
Erzurumajans-Dünya Tuza Dikkat Haftası'nda bir çalışma hazırlayan Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, kentte bulunan lokantalara üzerinde tuzun zararlarını yazan Amerikan Servisler dağıtacak.

Ülkemizde aşırı tuzun tüketiminin azaltılması adına çeşitli çalışmalara bir örnek Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından geldi. 10 - 16 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında tuz tüketiminin azaltılması için çalışmalar yapan Halk Sağlığı Müdürlüğü lokantacılar birliği ile anlaşarak Erzurum'da bulunan tüm lokantalara üzerinde tuzun verdiği zararları anlatan Amerikan Servisler dağıtacak.

Konuyla İlgili basına açıklama yapan Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya," Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmada 2008'de günlük tuz tüketim olarak miktarının günde 18 gram olarak belirlenmiştir. Yine Salturk'un 2012'de yaptığı çalışma da ülkemizde ki günlük tüketilen tuzun miktarı 14,8 olarak belirtilmiştir. Buna bakılarak tuz tüketiminde düşüş olmakla birlikte bu düşüşün yeterli bir oran olduğu söylemez. Çünkü Dünya Sağlık Örgütü 2007'de yayınladığı raporda günde 5 gramdan az tuz tüketilmesini önermektedir.Sonuç olarak ülkemizde tüketilen tuz miktarı belirtilen değerlerin üç katı kadardır" dedi.

Ayrıca Erzurum'da aşırı tuz tüketilmesine değinen Çankaya, Erzurum'daki insanların çok et tükettiğini ve buna bağlı olarakta tuzun çok fazla kullandığını ve bundan dolayı Erzurum'da mide kanseri, kemik erimesi ve böbrek hastalılarının çok sık görüldüğünü ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.