Erzurum Haber Girişi : 02 Kasım 2012 21:15

Erzurum'da ne kadar kurban kesildi?

Erzurum'da ne kadar kurban kesildi?
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, ilin tarım ve hayvancılık açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, tek sorunun pazarlama olduğunu söyledi.
Erzurum Ajans-Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş yaptığı açıklamada, “Tarım ve hayvancılık sektöründe kesinlikle sıkıntı yok. Sadece ülke bazında genel olarak pazarlama sıkıtımız var. Pazarlama sorununu çözdüğümüz zaman bizim insanımız en iyi eti, sütü ve tarım ürününü üretir. Bizim çok çalışkan, çiftçimiz ve besicimiz var. Pazarlama sorununu çözdüğümüz zaman tarımda ve hayvancılıkta en büyük sorunu çözmüş olacağız.” dedi.

17 BİN KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK KESİLDİ

Kurban bayramında, kurban sevkiyatında ve kurban kesim yerlerinde hiçbir şekilde sorun yaşamadıklarını ifade eden Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, “Bu sene ilimizden 53 bin büyükbaş ve 18 bin küçükbaş kurbanlık İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük iller olmak üzere yurdumuzun çeşitli illerine kurbanlık hayvan sevkiyatları yapıldı. Erzurum’da tahmini olarak 41 bin kurbanlık hayvan kesildi. 41 bin kurbanlığın 24 bini büyükbaş, 17 bini ise küçükbaştır. "diye konuştu.

"ERZURUM'UN BÜYÜK AVANTAJLARI VAR"

2012 yılında Erzurum’da ve Türkiye’nin birçok ilinde değişik sebeplerden dolayı yaşanan verimlilik sorunu maliyetlerin artmasına neden olduğunuda anlatan Erdurmuş,  " Bakanlığımız üreticiler mağdur olmasın diye gerekli tedbirleri aldı. Bir kaç gün önce ithal edilen canlı hayvanlardaki vergi oranlarında yapılan düzeltmelerle yerli üreticiyi korumuş oldu. Hayvancılıkta hep şunu ifade ederiz hayvancılık yapan kişiler kaba yemini kendileri üretmeleri gerekir. Çünkü hayvancılıkta en büyük girdi yem maliyetidir. Dolayısıyla vatandaşın sadece hayvan alıp, ahır kurmakla karlı bir hayvancılık yapma şansı yok. Erzurum’un bu konuda büyük avantajları var. Bu avantajlar Türkiye’nin mera varlığının toplam yüzde 12.’si Erzurum’da ve alığımız kış ve bahar yağışları beraberinde çok ciddi yeşil ot üretimi söz konusudur. Erzurum’a ithal ot gelmedi ve giriş yapılmadı" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.