Bölge Haber Girişi : 31 Mart 2010 00:06

Erzurum'da Orman Haftası kutlamaları!

Erzurum'da Orman Haftası kutlamaları!
Erzurum'da Orman Haftası, Su ve Meteoroloji Günü nedeniyle DSİ. 8. Bölge Müdürlüğü'nde ortak bir program düzenlendi.

Erzurum Ajans-Erzurum’da Orman Haftası, Su ve Meteoroloji Günü nedeniyle DSİ. 8. Bölge Müdürlüğü’nde ortak bir program düzenlendi.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, kamu kurum ve kuruluşların bölge müdürleri ile il müdürlerinin katıldığı programda konuşan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, suyun önemini Fuzuli’nin ‘Su Kasidesi’nden mısralar okuyarak anlattı.

Türkiye’nin su kaynakları konusunda sanıldığı kadar zengin bir ülke olmadığını anlatan Vali Sebahattin Öztürk, gelecekte suyla ilgili bir sıkıntı yaşamamak için, suyu tasarruflu ve verimli kullanmak gerektiğini kaydetti.

Vali Öztürk, suyun öneminin, kelimelerle ifade edilemeyeceğini vurgulayarak, Fuzuli’nin ‘Su Kasidesi’ni hatırlattı. Su Kasidesi’nden; “Ârızun yâdıyla nem-nâk olsa müjgânum n’ola / Zayi olmaz gül temennâsıyla virmek hâra su” mısralarını okuyan Vali Öztürk, gül elde etmek için dikene verilen suyun boşa gitmeyeceğinin anlatıldığı mısraların, su kadar, suyun kullanılma şeklinin önemli olduğuna işaret ettiğini dile getirdi.

DSİ 8. BÖLGE MÜDÜRÜ BAHADIR:

“TÜRKİYE; 2030 YILINDA SU FAKİRİ OLABİLİR”

Dünya Orman, Su ve Meteoroloji Günü nedeniyle düzenlenen programda, Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürü Mustafa Bahadır da bir konuşma yaptı. Bölge Müdürü Bahadır, suyun, toplumların yaşam sürebilmeleri için çok gerekli olduğunu vurgulayarak, “Su, toplumların medeniyet göstergesidir. Tarihte, su yüzünden çıkan savaşlar da mevcuttur.” dedi.

Susuz bir hayatın düşünülemeyeceğini anlatan Bahadır, Türkiye’nin su kaynakları durumuna da dikkat çekti. Kişi başına düşen su miktarının bin metreküpe kadar düştüğü ülkelerin, su fakiri ülkeler olarak anıldıklarını söyleyen Bölge Müdürü Bahadır, “Yapılan hesaplamalara göre, Türkiye’de 2030 yılında kişi başına düşen su miktarı bin metreküpe düşecektir. Bu da, ülkemizin 2030 yılında su fakiri olabilecek bir durumunun bulunduğunu göstermektedir.” ifadelerini kullandı. SU kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasının çok önemli olduğunu belirten Bahadır, bu kaynakların gelecek nesillere aktarılması için toplumun her bir ferdine önemli görevler düştüğünü ifade etti. DSİ 8. Bölge Müdürü Mustafa Bahadır, “Su, hayatımızda öyle büyük bir öneme sahiptir ki, yılda sadece bir günde hatırlanacak bir değer değil, yılın her günü anlatılacak bir öyküdür” dedi.

Konuşmaların ardından orman, su ve meteoroloji günlerinin önemini anlatan görsel sunumların yapıldığı programda, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.