Bölge Haber Girişi : 21 Ocak 2010 04:34

Erzurum'da otobüs durakları yenileniyor!..

Erzurum'da otobüs durakları yenileniyor!..
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılan otobüs duraklarını yenileme operasyonu başlattı. Üç etap halinde yapılacak olan yenileme çalışmaları çerçevesinde, öncelikle şehir merkezindeki otobüs duraklarının güncellenmesi planlanırken, da

ERZURUM AJANS-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehir içi ulaşım hizmetlerinin modernize edilmesi kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin olarak bilgiler aktardı. Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla imal ettiği otobüs duraklarının, üç etap halinde belirlenen noktalara kurulacağını kaydederek, işe öncelikle şehir merkezinden başlandığını dile getirdi.


Erzurum şehir merkezinde 30 ayrı noktada kurulması planlanan otobüs duraklarının, görünüm açısından modern, işlev açısından da kullanışlı ve uzun ömürlü olacağını anlatan Küçükler, “Üç etap halinde yürütülecek olan çalışmayla, hem merkezde, hem de muhtelif semtlerimizdeki eskimiş otobüs durakları yenileriyle değiştirilmiş olunacak. Bunun yanında, ulaşım araçlarının yolcu indirip bindirdiği, ancak otobüs durağının bulunmadığı noktalara da, yeni donatılar kurulacak.” diye konuştu. Otobüs duraklarındaki güncelleme çalışmalarının, önümüzdeki 2 ay içerisinde tamamlanmış olacağını dile getiren Başkan Küçükler, ulaşım hizmetlerinin kalite kazanması için çok yönlü çalışmaların devam edeceğini kaydetti.


KÜÇÜKLER: ULAŞIM HİZMETLERİ BİR KENTİN VİTRİNİ NİTELİĞİNDE… 


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ulaşım hizmetlerinin, şehrin vitrini niteliğinde olduğunu belirterek, “Halkımız da yakından takip ediyor; şehir içi ulaşım hizmetlerinde ciddi reformlara imza attık. Otobüs ve minibüslerde muavin uygulamasına son vererek, yolcu taşıma hizmetlerini modernize ettik. Ayrıca teknolojik imkanlardan da faydalanarak, halkımızın ulaşım hizmetlerini çok daha kaliteli ve süratli biçimde alabilmelerine imkan sunduk. Ulaşım hizmetlerindeki revizyon çalışmalarımız aralıksız devam edecek.” şeklinde konuştu. Başkan Küçükler, 2011 Kış Oyunları için bir yıldan geriye doğru sayımın artık başladığına işaret ederek, kış oyunlarının yapılacağı döneme kadar, şehre görsel güzellik kazandırma çalışmaları son sürat devam edecek. Otobüs duraklarının yenilenmesi yönünde yürüttüğümüz çalışmalar, işte bu sürecin bir parçası olarak değerlendirilebilir.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan otobüs duraklarının yenilenmesi yönünde yürütülen çalışmalara, bugün Hastaneler Caddesi’nde devam edilirken, vinçler eşliğinde araçlardan indirilen otobüs duraklarının pencere ve cam donatıları ise, önümüzdeki günlerde monte edilecek.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.