Erzurum Haber Girişi : 01 Kasım 2011 19:10

Erzurum`da şiddete karşı güçbirliği

Erzurum`da şiddete karşı güçbirliği
Türkiye Gençlik Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün işbirliği ile “Şiddetsiz” adlı bir konferans düzenlendi.
Erzurum Ajans-Türkiye Gençlik Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün işbirliği ile “Şiddetsiz” adlı bir konferans düzenlendi.
Türk Telekom Atlama Kuleleri Oteli’nin konferans Salonu’nda düzenlenen seminer büyük bir ilgi gördü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi üyeleri ile çok sayıda öğrenci ve Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin izlediği konferans büyük bir yankı uyandırdı. Konuşmacılar, şiddetin her türlüsünü ele alıp, şiddetin yaşanmaması için neler yapılması gerektiğini savunurken, yarınlara temiz bir çevre bırakmanın da öğütleri verildi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 10 bin dolanda Gençlik Merkezlerine üye gençlerle ve 30 bine yaklaşan faal lisanslı sporcu sayısı ile temiz bir çevre ve temiz bir toplum mantığı ile hareket ederek, gençleri yetiştirdiklerini söyledi. Çintimar, “Gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzak durması için bundan sonra daha çok çalışacağız ve Erzurum nüfusunun yüzde yirmibeşinin spor yapmasını sağlamak için seferber olacağız” dedi.

Şiddetin günümüzün en önemli sorunları arasında yer aldığını belirten Çintımar, şiddetsiz bir toplum oluşturmanın öncelikle aileden ve eğitimden başladağını belirtti. Çintimar, “şiddetsiz bir toplum, şiddetsiz bir nesil, şiddetsiz bir kültür yapısına sahip olan bir toplumun şiddetsiz olabilmesi şefkatli olabilmesi kendi genlerinde olan bir şeydir. Şiddetten uzak olabilmek için hep beraber toplum olarak kendimizle alakalı haklarımızı öğrenmemiz gerekiyor. İnsanlar hakkını ne kadar çok öğrenirse, hakkını aramayı da o kadar düzgün bilir ve hiçbir şiddet olayına girmez" şeklinde konuştu. Türkiye Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Rıza Sümer de yaptığı konuşmada, şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu söyledi. Şiddetin türlerini anlatan Sümer, “Türkiye bizim evimiz, yedeğinin olmasını istemiyoruz. Bunun için de herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesini ve yarınlara temiz bir çevre ve yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için çalışmalıyız” dedi.

Hayatta her ünsanın bilerek veya bilmeyerek şiddet uyguladığını ve şiddet gördüğüne işaret eden Gençlik Federasyonu Başkanı Rıza Sümer, "Şiddet, hepimizin çok önemli bir konusudur. Şiddetin olmadığı yer gösterebilir misiniz? Hayır. Şiddet görmeyen insan gösterebilir misiniz? O da zor. Televizyonda ve medyada nerede görürseniz görün, şiddet sizi etkilemeli. Şiddet, insana yakışmayan bir davranış biçimidir. Şiddet tüm insanlığın sorunudur. Şiddeti insan üretiyor, çözümü hayvanda değil insandadır. Kimseden beklemeyeceğiz. Bir damla dahi olsa şiddetsizliğe katkıda bulunacağız" diye konuştu.
Sunuculuğunu Yıldızkent Gençlik Merkezi Müdürü İkram Sönmez’in yaptığı konferansa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Buz Hokeyi Federasyonu Asbaşkanı Fatih Tüzemen, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarından Durak Bulut, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürleri Memduh Ceyhan, Hüdaverdi Uğur, İlçe Müdürleri Suat Yılmaz, Köksal Kaçmaz ve çok sayıda eğitimci katıldı. Konferansa bayan konuşmacı olarak katılan Erzurumlu Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı ve TEMA Vakfı Şube Başkanı Işıl Bedirhanoğlu’da çevre ve şiddetle ilgili düşüncelerini açıkladılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.