Bölge Haber Girişi : 28 Ocak 2011 01:02

Erzurum'da şölen zamanı!..

Erzurum'da şölen zamanı!..
Bu yıl 25. si üzenlenecek olan UNIVERSİADE için bu akşam büyük bir gmsteri şöleni gerçekleşecek...

Rabia ÇETİN-(Erzurum Ajans)-“Anadolu’nun zirvesinde buluşuyoruz” sloganı ile  bir çok sporcuya kapılarına açan Erzurum’da şölen zamanı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın , TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in FISU Heyeti ve çok sayıda misafirin katılacağı açılış törenlerinde Erzurum adeta bir şölene ev sahipliği yapacak. Mustafa Erdoğan yönetiminde gerçekleşecek olan gösteriler öncesinde geniş güvenlik önlemelerinin alındığı Erzurum sokakları bayram yerlerini aratmadı.

Tarihi günlerinden birini daha yaşayan Erzurum’ a günlerdir kar yerine sporcu yağıyor. UNIVERSİADE’ye katılacak olan ülkelerin sporcularının ve delagasyonlarının  giriş yaptığı Erzurum, 58 ülkeden 2890 sporcuyu oyunlar boyunca ağırlayacak.

Özelikle FISU heyetinden tam not alan Erzurum’da ki kış sporları tesisleri gelen ülkelerden de aynı notu aldı.  Gelen sporcuların yanı sıra müsabakaları takip etmek için gazeteciler de Erzurum’a akın etti.

Sabah saatlerinde aylardır beklenen kar ile güne uyanan Erzurum, bu akşam gerçekleşecek olan açılış törenini heyecan içerisinde bekliyor. Açılışta konser verecek olan Hadise’nin yanı sıra bir çok sanatçı da sahne alacak. (Derleme )

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.