Bölge Haber Girişi : 14 Şubat 2010 00:33

Erzurum'da tarihi kaleye tuvalet!..

Erzurum'da tarihi kaleye tuvalet!..
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarihi Erzurum Kalesi'nin iç kale kısmında kadın ve erkekler için umumi tuvalet yaptıracak.

ERZURUM AJANS-Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği tarihi Erzurum Kalesi'ne umumi tuvalet yaptırılacağı bildirildi. Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürü Suat Bakır, inşaat sezonun başlamasıyla iç kaleye erkek ve kadın ziyaretçiler için tuvalet yaptırılacağını belirtti. Tarihi Kaleyi ziyaret edenlerin zaman zaman tuvalet sorunuyla karşılaşılması üzerine iç kaleye özürlüler ve ziyaretçiler için umumi tuvalet yaptırılacağını ifade eden Bakır bu amaçla gerekli ödeneğin tahsis edildiğini kaydetti.

Bakır, ayrıca yıl içerisinde Atatürk Evi'nin çevre düzenlemesi, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Cimcime Kümbeti'nin restorasyonu ile Ulu Camii'nin karşısındaki Ebu İshak Türbesi'nin peyzaj çalışmalarını da başlatacaklarını vurguladı.

Söz konusu peyzaj çalışmalarında kullanılacak paranın geçmiş yıllarda Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'ne tahsis edilen ancak kullanılmayan ödenekle karşılanacağına dikkat çeken Bakır, "Geçmişte kullanılmayan bazı ödeneklerimiz vardı. Onları bu yıl içerisinde peyzaj ve restorasyon çalışmalarıyla değerlendireceğiz. Erzurum kalesini ziyaret eden turistlerin sıkça şikâyet konusu yaptığı tuvalet sorununu da bu yıl içerisinde halledeceğiz." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.