Bölge Haber Girişi : 31 Ekim 2009 00:11

Erzurum'da tefeci operasyonu!..

Erzurum'da tefeci operasyonu!..
Erzurum'da faizle para verdikleri kişilerden borçlarını ödemeyenlerin işyeri, araç ve gayrimenkullerine el koydukları iddia edilen tefecilik çetesinin 8 üyesi yakalandı.
Erzurum Ajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir ihbar üzerine tefecilik çetesinin reisi olduğu ileri sürülen Z.B ve F.A.'yı Cumhuriyet Savcılığı'nın kararıyla takibe aldı. Çete üyelerinin maddi sıkıntı yaşayan işyeri sahiplerine yüksek faizle para verdikleri ve bu kişilerin borçlarını ödemelerine rağmen imzalattıkları senetleri iade etmeyip, gayrimenkul ve menkullerine el koyduklarını belirleyen polis, eş zamanlı operasyon düzenledi. Z.B. ve F.A. ile aralarında aynı aileden kişilerinde bulunduğu F.A., İ.A., Z.B., K.A., C.A. ve M.S.S gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve işyerlerine yapılan aramalarda çok sayıda çek, başka şahıslara ait nüfus cüzdanı fotokopileri, 37 adet tapu senedi, çeşitli araçlara ait ruhsat fotokopileri, satış sözleşmeleri ile bir adet ruhsatsız 9 milimetre çapında tabanca ele geçirildi.

Zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütün faaliyetleri çerçevesinde tefecilik yapmak, tehdit ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet' suçlarından adli mercilere sevk edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.