Bölge Haber Girişi : 29 Aralık 2010 15:48

Erzurum'da tehdit'e şok ceza!..

Erzurum'da tehdit'e şok ceza!..
Üniversite Rektör Yardımcıları ile 23 Öğretim Görevlisini ankesörlü telefonla cep ve ev telefonlarından arayarak Üniversiteyi kana bulayacağım, rektörlükte kan akıtacağım, hepinizi öldüreceğim' diyerek tehdit eden telefon tehditçisine 26 yıl hapis cezası

Erzurum Ajans-Üniversite Rektör Yardımcıları ile 23 Öğretim Görevlisini ankesörlü telefonla cep ve ev telefonlarından arayarak “Üniversiteyi kana bulayacağım, rektörlükte kan akıtacağım, hepinizi öldüreceğim' diyerek tehdit eden telefon tehditçisine 26 yıl hapis cezası verildi.

05 Kasım 2007 yılında Atatürk Üniversitesi Personel Dair Başkanlığı’nda görevli sözleşmeli memur B.Ö. ile tanışarak arkadaşlık ilişkisi kuran Kırşehir nüfusuna kayıtlı olan A. Ç. (38), B.Ö.’nün üniversite’den iş akdinin feshi edilmesini öğrenmesi üzerine 2007 ve 2009 yılının Mayıs ayına kadar başta Atatürk Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Nihat Akbulut, Erkol Demirci, Üniversitesi Öğrenci İşleri Dair Başkanı Hamit Hatunuğlu, Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Hamit Çakıcı ve 23 öğretim görevlisini Kırşehir’de ankesörlü telefonla ev ve cep telefonlarını sayısız bir şekilde arayarak, " Üniversiteyi kana bulayacağım, rektörlükte kan akıtacağım, hepinizi öldüreceğim' diyerek tehdit etti. Rektör Yardımcılar, Öğretim Görevlileri ve Daire Başkanlarının bulunduğu 23 kişi Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusu üzerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) tarafından tehditçinin (0386- Kırşehir kodu) Kırşehir’den ankesörlü telefonlarla aradığını belirlenmesi üzerine polis tarafından yakalandı.

Daha sonra Erzurum Birinci Sulh Ceza Mahkemesinde 23 kişinin, (müşteki sayısı kadar) ,'Kişilerin huzur ve sükûnunu bozma, tehdit ve hakaret' etmek suçundan TCK’nin 106 ve 125 maddesi kapsamında dava açıldı.

Erzurum Birinci Sulh Ceza Mahkemesinde hakkında 23 Öğretim Görevlisi ve Daire Başkanlarını Kırşehir’den değişik semtlerden ankesörlü telefonla arayan A.Ç. hakkında şikâyetçi olmaları üzerine birden fazla 'Kişilerin huzur ve sükûnunu bozma, tehdit ve hakaret' etmek suçlarını işlediği gerekçesiyle 5237 Sayılı TCK’nin 106 ve 125 maddesi kapsamında ‘tehdit ve hakaret’ etmek suçlarından toplam 26 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.