Erzurum Haber Girişi : 24 Eylül 2012 14:20

Erzurum'da 'Tüketici ve Hak Arama Derneği' açıldı

Erzurum'da 'Tüketici ve Hak Arama Derneği' açıldı
Tüketici Hak Arama Derneği Başkanlığı düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Erzurum Ajans-Tüketici Hak Arama Derneği Başkanlığı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Aşağı Mumcu Mahallesi'nde hizmete giren ve başkanlığını Nihat Altay'ın yapacağı derneğin açılış törenine Tüketici Güvenliği Derneği Genel Başkanı Murat Köse ve Tüketici Uzmanı Mehmet Bülent Deniz de katıldı.

Derneğin açılış kurdelesi Tüketici uzmanı Mehmet Bülent Deniz tarafından kesildi. Açılış sonrası basın açıklaması yapan Tüketici hak Arama Derneği Başkanı Nihat Atay, Doğu'da tüketici haklarının yeteri kadar bilinmediğini belirterek, Tüketicileri haksız ve hukuksuz ortamdan korumak için bu yola çıktıklarını söyledi. Hak arama bilincinin oluşturulmasını amaçladıklarını dile getiren Altay, Erzurum'dan başlattıkları bu hareketi tüm bölgeye yaymak için çaba göstereceklerini kaydetti.

Tüketici Uzmanı Mehmet Bülent Deniz ise 2013 yılının tüketici açısından çok parlak bir yıl olarak öngörmediklerini belirterek, hane halkı borcunun her geçen gün arttığını ve yıl sonundan itibaren özellikle kredi kartı borçları yüzünden binlerce kart kullanıcısını sıkıntılı günlerin beklediğini ifade etti. Türkiye'de dolaylı verginin çok yüksek oranda olduğunu dikkat çeken Deniz, dolaylı vergilerin oranının düşmesini beklerken, getirilen yeni vergi yüklerinin vatandaşları güç durumda bıraktığını söyledi.

Tüketici Güvenliği Derneği Genel Başkanı Murat Köse'de Erzurum'da böyle bir derneğin açılışına şahitlik etmekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Program sonunda Başkan Atay tarafından Tüketici Uzmanı Deniz'e desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.