Bölge Haber Girişi : 04 Haziran 2011 14:03

Erzurum'da yargılanacaklar!..

Erzurum'da yargılanacaklar!..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa mitinginde çıkan olaylarda gözaltına alınan 32 kişi Erzurum'a sevk edildi. Mahkemede görev almak üzere Erzurum'a gelen İzmir Baro Başkanı Sema Pektaş, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Erzurum Ajans-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa mitinginde çıkan olaylarda gözaltına alınan 32 kişi Erzurum'a sevk edildi. Mahkemede görev almak üzere Erzurum'a gelen İzmir Baro Başkanı Sema Pektaş, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Pektaş burada yaptığı açıklamada, "Hopa'da insanlar demokratik muhalefet haklarını kullandılar ve bu haklarını kullanmaktan dolayı da terör örgütü üyesi olmak sıfatıyla gözaltına alındılar. Şimdi onlar terör örgütü üyesi şüphesi sıfatıyla Erzurum özel yetkili ağır ceza mahkemesinde sorgula yapılmak üzere buraya getiriyor. İzmir Barosu ve 57 baro barolar birliği İzmir'de 17 Nisanda bir araya geldi. Özel yetkili savcıların ve ağır ceza mahkemelerinin hukuka aykırı olduğu hukukun üstünlüğüne uygun

mahkemeler olmadığını ceza usul uygulamalarının farklı şüphelilere farkı şekilde uygulanmasının hukuka aykırı olduğunu belirterek bu mahkemelerin bir an önce kapatılmasını söylediler. Dolayısıyla biz İzmir ve Barolar Birliği genel kurulu sonuç bildirisinin gereğini yerine getirmek ve burada hukukun bize verdiği yetki gereğiyle barolar insan haklarını korumak ve barolar insan haklarını korumak hukukun üstünlüğünü hayata geçirmekle görevlidirler Bu sebeple Erzurum'a görev almaya geldik. Bu soruşturmada görevalacağız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen salı günü yaptığı Hopa mitingi sırasında çıkan olayların ardından gözaltına alınan 32 kişi, Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından Erzurum Özel Yetkiliği Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Sabah erken saatlerden itibaren Erzurum Adliyesi önünde geniş çaplı güvenlik önlemi alan polis bölgede adeta kuş uçurtmuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.