Erzurum Haber Girişi : 04 Ocak 2012 15:30

Erzurum'da yine eylem vardı

Erzurum'da yine eylem vardı
Erzurum'da Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği üyeleri, eşit işe eşit ücret uygulamasını protesto etti.
Erzurum Ajans-Erzurum'da Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği üyeleri, eşit işe eşit ücret uygulamasını protesto etti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası önünde yapılan protesto gösterisinde sendika üyeleri adına açıklama yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, enflasyon hesaplamalarının yanlış yapıldığını savundu.

Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, kamuda 'Eşit işe eşit ücret' talebinde bulundu. Bayraktar, geçen Kasım ayında eşit işe eşit ücret getireceği beklentisiyle çıkartılan 666 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname'nin kamu çalışanları arasında infiale neden olduğunu öne sürdü. Kamuda çalışanlar arasında ücret adaletsizliğinin acilen giderilmesini isteyen Bayraktar, “Son bir yıl içinde patlıcan yüzde 63, nohut yüzde 49, sivri biber yüzde 47, yumurta yüzde 41 zamlandı. İşçi ve emekli maaşlarına verilen zam ise ortada. Eşit işe eşit ücret getireceği söylenen kasım ayı başında çıkarılan kararname memurlar arasında tam bir infial etkisi yapmış ve yeni adaletsizlikler doğurmuştur. Yıl 1923. dönemin Maliye Bakanı Hasan Fehmi Ataç; 'Paşam, vekil maaşlarını düzenleyeceğiz, ne kadar verelim-'diye sormuş ve Mustafa Kemal Atatürk ise 'öğretmen maaşlarını geçmesin' şeklinde yanıt vermiştir. İşte bu günümüzde öğretmene verilen değerin açıkça göstergesidir. Her çarşamba yapacağımız eylemlerle ek ödeme adaletsizliği karşısında verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğiz."
B
asın açıklamasının ardından, sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.