Bölge Haber Girişi : 08 Nisan 2010 12:22

Erzurumlu beyin cerrahları Kocaeli'de!

Erzurumlu beyin cerrahları Kocaeli'de!
Kocaeli Üniversitesi, Türkiye'nin önde gelen beyin cerrahlarına ev sahipliği yaptı.

Erzurum Ajans-Kocaeli Üniversitesi, Türkiye’nin önde gelen beyin cerrahlarına ev sahipliği yaptı.
KOÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Etuş tarafından organize edilen seminere KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Savaş Ceylan’ın yanı sıra Dünya Çocuk Beyin Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Saffet Mutluer, Avrupa Çocuk Beyin Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Memet Özek, Türk Çocuk Beyin Cerrahisi Grubu Başkanı Prof. Dr. Saim Kazan ile Kocaeli Büyükşehin Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu katıldı. İstanbul, Ankara, İzmir, Manisa, Antalya, Erzurum, Kayseri, Malatya, Samsun ve Konya’daki tıp fakültelerinden profesör ve doçentlerden oluşan toplam 17 beyin cerrahının yanı sıra, Türkiye genelindeki uzman ve asistan doktorlar, çocuk beyin ve omurilik cerrahisi konusunda düzenlenen seminer için Kocaeli’ne geldi. Açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Etuş, 2010 yılında Avrupa ve Dünya Çocuk Beyin Cerrahisi Dernekleri’ne Türk beyin cerrahlarının başkanlık yapıyor olmasının Türkiye açısından son derece gurur verici bir tablo olduğunu ifade ederek, böyle bir eğitim kursunu Kocaeli’nde yapmaktan sevinç duyduklarını söyledi.
Daha sonra söz alan Başkan Karaosmanoğlu, ‘Büyükşehir Belediyesi olarak bilimsel çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bilimsel temele dayanmayan hiçbir şey başarılı olamaz. Kocaeli Üniversitesi de bizi destekliyor” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.