Erzurum Haber Girişi : 11 Eylül 2013 16:34

Erzurumlu hafız Türkiye birincisi oldu

Erzurumlu hafız Türkiye birincisi oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen erkekler hafızlık yarışmasında, 13 yıl aradan sonra gelen Türkiye birinciliği Erzurum'un yüzünü güldürdü.
Erzurumajans-Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen erkekler hafızlık yarışmasında, 13 yıl aradan sonra gelen Türkiye birinciliği Erzurum'un yüzünü güldürdü.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Erkek Kur'an Kursları arasında düzenlenen ve Düzce Merkez Cami'inde yapılan Hafızlık Yarışması Türkiye Finalinde Erzurum'un Yakutiye İlçesinde bulunan Ahmediye Medresesi hafızlarından 17 yaşındaki Ferhat Yılmaz Türkiye birincisi oldu. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı Erkek Öğrenciler Hafızlık Yarışmasında Ferhat Yılmaz rakiplerini geçerek Türkiye birincisi olmayı başardı. İmam Hatip 2. Sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki Hafız Ferhat Yılmaz, Türkiye birinciliğine günde yaklaşık 8 saat kuran okuyarak yarışmalara hazırlandığını söyledi. Yaklaşık 13 ayda hafız olan Ferhat Yılmaz, hazırlıklara şimdiden başlayarak dünya birincisi olmayı hedefliyor. Erzurum'un Yakutiye Müftülüğüne bağlı Ahmediye Medresesi Kuran Kursunda çalışmalarını sürdüren Yılmaz, birinci olduğu için çok mutlu olduğunu ve dünya birinciliği için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.
Ferhat Yılmaz'ın kuran hocası Haydar Savaş, "Öğrencilerime çok güveniyorum. Dünya birinciliği için şuandan itibaren hazırladığım öğrencilerim var. Dünya birinciliği için ilk 3'e gireriz ama tam kaçıncı oluruz bilemiyorum" şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mustafa saklı 01 Ocak 1970 02:00

    haydar savaş hocamın talebe yetiştirme konusunda islam dünyasında bilinmesi her şekilde hakkı olduğunu derece alan talebelerinde hocama vefa göstermelerini rica eddiyorum allah haydar hocama sağlık sihat versin ellerinden öperim

  • M.ZEKİ BÜTÜN 01 Ocak 1970 02:00

    HAYDAR HOCADAN ALLAH RAZI OLSUN ERZURUMUN ADINI TÜRKİYEYE DUYURDU ŞİMDİ DÜNYAYA DUYURMA ZAMANI HOCANIN YİNE TALEBELERİNDEN BÜNYAMİNDE AYNI ŞEKİLDE OLMUŞTU ALLAH YARDIMCIN OLSUN KARDEŞİM