Erzurum Haber Girişi : 03 Kasım 2011 10:35

Erzurumlu öğretmen depremde kayboldu

Erzurumlu öğretmen depremde kayboldu
Depremin ardından kendisinden haber alınamayan öğretmen Dursun Demir, tüm çalışmalara rağmen bulunamadı. Öğretmenin gözü yaşlı ailesi ise Erzurum`a döndü.
Erzurum Ajans-Depremin ardından kendisinden haber alınamayan öğretmen Dursun Demir, tüm çalışmalara rağmen bulunamadı. Öğretmenin gözü yaşlı ailesi ise Erzurum`a döndü.

Yaklaşık 1 ay önce Van`ın Erciş ilçesine atanan coğrafya öğretmeni Dursun Demir`in oturduğu Beyoğlu Apartmanı, 7.2 büyüklüğündeki depremde yıkıldı. Enkazdaki çalışmalar tamamlanmasına rağmen Dursun Demir bulunamadı. Görgü tanıklarının Demir`i depremden sonra sağ gördüklerini söylemeleri üzerine ilçeye gelen yakınları, arama çalışması başlattı. Demir`in öğrencileri de ilçe merkezinde öğretmenlerini aradı. Demir`in fotoğraflarının bulunduğu ilanlar hazırlanarak ilçenin çeşitli noktalarına asıldı. Ancak
depremin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen Dursun Demir`den haber alınamadı.
Enkaz altında kalıp kalmadığı bilinemeyen öğretmenin annesi Netice Demir, her enkazın altında gözyaşları içerisinde oğlunu aradı. Oğlunun resmini taşıyarak sesini duyurmaya çalışan anne Netice Demir, duyanların, görenlerin 0 531 972 61 97 numaralı telefondan kendileriyle irtibata geçmesini istedi. Anne Demir, yetkililerden oğlunun bulunması için yardım talebinde bulundu. Depremden hemen sonra Erciş`e gelerek oğlunu aramaya başladıklarını ifade eden Anne Netice Demir, şunları söyledi:

"Dursun`u bulabilmek için depremden sonra Erciş`e geldik. Dursun binanın enkazından çıkmamış. Hastaneleri aradık ve hiçbir yerde yeğenime ait iz bulamadık. İlanlar hazırlatarak ilçenin her tarafına ilan astık. Bazı görgü tanıkları Dursun`un depremden sağ olarak kurtulduğunu ve depremden sonra kendisini gördüklerini söylediler. Bunun üzerine umutlanarak öğrencileri ve 10 kişilik akrabalarımızla birlikte 10 gündür yeğenimi aradık. Bazı insanlar yemek kuyruğunda, kimisi kaldırımda Dursun`u gördüğünü
söylüyor. Fotoğraflarını gösterdiğimiz bazı çocuklar da Dursun`u gördüklerini, bilinçsizce dolaştığını anlattı ancak bugüne dek bulamadık."

Dursun Demir`in depremde yaşadığı şok nedeniyle şuurunu kaybettiğini ve bilinçsizce ilçede dolaştığını tahmin ettiklerini belirten Demir, son aldıkları bilgilere göre, oğlunun ilçeden ayrıldığını düşündüklerini kaydetti.
10 gündür Erciş`te sürdürdükleri arama çalışmaların ardından gözü yaşlı anne ve yakınları Erzurum`a döndü.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.