Erzurumlunun isteği Kılıç ise...

Bundan birkaç hafta önce "Neden Murat Kılıç," başlığıyla  yayınlanan yazımda nedenleri basitçe söylemiştim.

Duyup da duymamazlık, görüp de görmemezlik etmeden, Erzurumlu 'kimi neden' başkan olarak görmek istediğini dilim döndüğünce, kalemim yettiğince anlatmaya çalışmıştım.

Masa başında oturup, "bugün şu kişiyi öveyim," ya da "bu gün de şu efendiyi yereyim," diye ne bir kaygım oldu ne de kendimle kavgam.

Yine diyorum ki Erzurumlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde başkan olarak Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç'ı görmek istiyor.

Size yine inandığım birşeyi daha söyleyeyim.

Ak Parti Genel Merkezi, Erzurum'daki Kürt oylarını da kendi yanında görmek isteyerek Kürt bir aday gösterirse, aha buraya kocaman harflerle yazıyorum, AK PARTİ ERZURUM'DA İSTEDİĞİ OYA ULAŞAMAZ...

Seçim tarihi yaklaştıkça herkes kendi düşüncelerini elbet yazacaktır.

Ve mutlaka her yazanın gönlünde aslan gibi bir başkan yatmaktadır.

Ancak yazarak ekmeğini kazanan biri, o ekmeği helalinden midesine göndermesi için, kendi düşüncelerinin yanında halkın da görüş ve isteğini belirtmek zorundadır.

"Ben bu adama gıcık oluyorum, o halde seçmenin düşüncesinin önemi yoktur, ben bendeki fikrimi söyler, sonra da kına yakar otururum," diyen, gazetecilik yapmıyor demektir.

'Falanca kişinin başkan seçilmesi benim çıkarlarıma ters düşer, o halde elimden geldiğince bu kişinin aday gösterilmesine ve seçilmesine engel olmalıyım" diye düşünmek de gazetecilik değildir her halde.

Bakın, şimdi Erzurum'da ilçe belediye başkanlarının Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç'tan memnun olmadıkları gibi bir haber yayılmak istenmekte.

Nereden biliyorlar!

Hangi belediye başkanı basın toplantısı düzenleyerek İl Başkanı'nı eleştirmiş; ya da kim kime söylemiş!

Yok böyle birşey!

Bizim de antenlerimiz açık, algılarımız da yerindedir.

Evet, Erzurumlu Murat Kılıç'ı başkanlık makamında görmek istiyor. (Gerçi Kılıç, makamına çakılıp kalacak biri değil anladığım kadarıyla, yine köy köy, belde belde dolaşacaktır.) Ve Erzurumlu şu anki başkandan memnun olmadığını da kâh yüksek sesle, kâh mırıldanarak belirtmekten de geri kalmıyor.

Erzurum'a başkan olacak kişi Erzurumlunun derdini, sıkıntısını bilen biri olmalı. Hele ithal bir başkan adayı olursa, Erzurumlunun derdini anlayana kadar Erzurumlunun anası ağlar. Yani Erzurum'un kaç kapısı olduğunu bilmeyene, Erzurum'un yapısını anlatabilir misiniz!

Derseniz ki; şimdiki başkan Ukrayna'dan gelmedi ya, o da Erzurumlu!

Ben de derim ki; lütfen o konulara girmeyelim, atsak atılmaz, satsak satılmaz, n'eyleyelim!

Ak Parti'li olmadığımı bilen bilir; Ak Parti'li olmayışım, gerçekleri görmemi engelliyorsa, ya gözlerim kördür ya da vicdanım körelmiştir.

Gözlerim görüyorsa, vicdanım körelmemiş ise, aklım başımda ise doğruyu söylemek gerek.

Doğru olan da Erzurumlu'nun Murat Kılıç'tan yana oluşudur.

Elbet herkes fikrini söyleyebilir; ama söylemek istediğiniz şeyler için kurduğunuz cümlelerin içinde mutlaka gerçeklerin de olması gerek.

Murat Kılıç, parti teşkilatını bir kının içine sokmamış ki!.   Parti teşkilatının Ak Parti'nin disiplini ve kuralları içinde hareket etmediğini kim söyleyebilir!

Eğer eleştirilecekse, Erzurum İl Teşkilatı değil, Ak Parti'nin Genel Merkezi'ni ve genel yapısını eleştirirsiniz; o zaman katılan katılır, katılmayan da karşı fikrini söyler. Kaldı ki; Murat Kılıç, Kardelen Televizyonu'nda açıkça şunu söyledi. Bu seçimde yarışma talimatı bana verilir ise bu benim için şereftir; yok başka bir arkadaşımız bu yarışa girer ise yine aynı şevkle çalışırım... Bu çerçevedeki sözlere kim ne diyebilir!

Ve de Murat Kılıç'ın ille de ben aday gösterileyim, ben başkan olayım, diye adaklar adayıp mumlar yaktığı yok!

Erzurumlu Murat Kılıç'ı istiyor; Murat Kılıç da, isteniyorsam görevden kaçmam, diyor.

Bunu anlamayacak ne var!

Kılıç veya  başka partiden bir başkası başkan olmuş!..  Bir köşe yazarı için ne yazar!.. İyi yapılan hizmet alkışlanır, hatalar da belge ve bilgiler desteği ile söylenir.

Köşe yazarlığı buyurmakla değil, halkın sesini de duyurmakla olunur.

Erzurumlunun isteği Murat Kılıç ise,  karşı durmak niye!

Not: Sanılmasın ki bu sayfada sadece Ak Parti ve Murat Kılıç yazılacak!.. Burada diğer partiler ve aday adayları da günü geldiğinde övgüsünü de  yergisini de alacaktır. Elbet masanın başında oturup inleyerek değil, halkı dinleyerek yazılacaktır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • NAZ 01 Ocak 1970 02:00

    Kariyer sahibi iletişimi güçlü halkın ne istediğini bilen bilgili bir insan bu şehrin daha iyi konumda ve daha iyi yerlere gelebilmesi için büyükşehir belediye başkanı DR. SIDDIK ARSLAN olmalıdır.

  • SU 01 Ocak 1970 02:00

    Türk,kürt,laz,çerkez ayrımı yapmadan her milletten insanın sorunlarına cevap verebilecek,insanların sorunlarıyla ilgilenecek bir belediye başkanı olması gerekir.Bence bu kişide DR.SIDDIK ARSLAN dır.

  • YARENN 01 Ocak 1970 02:00

    Profesyonel,tecrübe sahibi,şehre yeni vizyon katacak projeleri olan DR.SIDDIK ARSLAN Erzurum büyükşehir belediye başkanı olmalıdır..

  • M.Furkan 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın yazar sanırım siz güney ilçelerden birinin aday olmasını engellemek için kürtlerin Ak Partiye gidecek oyların engellenmesi uğraşındasınız. Unutmayınızki Erzurum genelinin % 40-45 Erzurum merkezin ise %30 oyu kürtlerin oyurdur. Erzurumun ayrımcılığa değil kardeşliğe birlikteliğie ihtiyacı vardır ve Kürt bir adayda olsa kürtlerin oyu Ak Partiye olduğu gibi, Ülkede demokratikleşme adına devrim yapmış Ak Partiye devam diyecek Erzurumlu. Hem şunu desem madem siz Kürt bir adayın başkan olmasına karşı çıkıyorsunuz, Murat Kılıç aslen nereli? demezlermi. Karadenizden gelip burda başkan olmuşsa bir Erzurumlu kürt Türk laz çerkezde aday olabilir ve bende buraya yazıyorum. AK PARTİ ERZURUMDA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YÜZDE YÜZ.. BU KÜRT ADAYLADA TÜRK ADAYLADAOLUR AMA MURAT KILIÇLA HEDEFİN ÇOK ALTINDA OY ALIR. SENDE BUNU BİR YERE NOT AL..

  • veyis 01 Ocak 1970 02:00

    EVET BEN İSTİYORUM MURAT KILIÇ KARDEŞİMİZİ BU ŞEHİR TÜCCAR MANTIĞIYLA YÖNETİLMELİDİR.ÇÜNKİ BU MEMLEKETTE FUKARALIKTAN USANDIM

  • cem güzel 01 Ocak 1970 02:00

    ömer faruk ak partiye oy vermediğinizi söylüyorsun ama murat ın kılınçını çekiyorsun çok merak ediyorum niyetiniz murat kılıç başkan olduğunda yardımcılık mı yoksa pastahanelerinde sorumlu müdürmü olacaksın artık yeter erzurumlu büyük şehirin altında ezilmeyecek tam donanımlı porofosyenel bir yönetici istiyor en azından inşaattan şehircilikten anlayacak birisi olacak . geçmişte izlemiş olduğumuz filimleri tekrar izlemek istemiyoruz bir de cemaatlara sesleniyorum evet nufuzunuz var sözünüz geçiyor lütfen erzurumun kaderi ile oynamayınız ne demek istediğimi muhatapları anlar örnek istersiniz işte mevcut miletvekilerin bazıları burunlarından kıl aldırmıyorlar.

  • yigit 01 Ocak 1970 02:00

    merhabalar; sizler bu şehirde insanlar sizin kadar saf 2 kelime yazamayan kendi görüşü olarak düşünmediginiz ama yazıda bizimde elimizde anketlerimiz var diyerek murat kılıç`ın yanında oldugunuzu kendinizin bile farkı olmadan bizlere fark ettirdiginizi hatırlatırım çok fazla uzatmak istemiyorum murat kılıç bu şehirde belediye başkanı olursa yeni askeriyelerde yeni hastanelerden pasta poaça tatlı ihalesi alarak parasına para katar başka da bişe yapmaz bunu herkes biliyor boşuna köşelerinizde bu tür yazılar yazarak zaman harcamayın şunuda unutmayın bu kadar dürüst bir siyasetci deginizi sayın murat kılıç ilk önce kendisi devletin yasakları uysunda iş yerlerinde açıkaçık sigara içilmesine engel olsun polisin bilerek müdahele etmedigi yerdir kılıçoglu vede arzen hepnizwe iyi günler.

  • murat ercek 01 Ocak 1970 02:00

    o sizin yanlışınız ve düşünceniz beyefendi hiç kimse istemiyor..

  • selcuk turkoglu 01 Ocak 1970 02:00

    Merhaba, Erzurumlunun Murat Beyi istediğini nasıl anladınız? anket mi yaptınız.

  • Davut 01 Ocak 1970 02:00

    1-Ben Erzurumluyum ve Murat Kılıç`ı istemiyorum, ne tecrübesi var, Erzurum`a verecek birşeyi yok, şehre ne vizyon katacak, mesala ne projesi var? Yeni tatlı tatlı ihaleler olmasın! 2-Ak parti Kürt aday gösterirse istediği oyu almazmış! Sizin gibiler için Kürt aday sorun olabilir ama benim için olmaz.Temiz, namuslu, tecrübeli bir Kürt mü, Murat Kılıç mı? Eğer hala Kılıç diyorsanız demekki siz anti- Kürtsünüz..Sayın yazar, Eğer Türklük seçme sebebi olacaksa Kürtler o zaman ne yapmalı? 3-Sayın yazar bu tür yazılar yerine ne düşündüğünü iyi bildiğinizi iddia ettiğiniz Erzurumlunun muhtemel adaylardan beklentilerini yazsanız Erzurumlu memnun kalacaktır. 4- Erzurumlu( Türk veya Kürt olarak değil) olarak düzgün yol, kaldırım, yeşil alan, aile- gençlik- çocuk merkezleri isterim. Herkese açık spor tesisi, temiz su, temiz hava, çevre ve çarşı pazar isterim. Minibüs terörünün olmadığı, kaldırımları olan, bulvarları- meydanları olan şehir isterim. 5-Kira ve daire fiyatlarının uygun olduğu, at arabasının olmadığı, şehrin dört tarafının da aynı geliştiği şehir isterim. 6-En önemlisi katılımcı yönetim isterim. Ben yaptım oldu demeyecek, ufak projeleri halka danışacak, mal varlığını açıklayacak Başkan isterim. Yoksa o ırktan olmuş bu mezhepten olmuş önemli değil. Sayın yazar Türkiye`de ve Erzurum`da var olan kavmiyetçilik 1400 yıl önce çöpe atıldı, siz de sökün atın o zehri!!!! 7-Daha önceki yazınızda da Başkan Erzurumlu olsun demiştiniz, bu yazınızda da birşekilde Kürt olmasın diyorsunuz. Korkarım böyle giderse siz daha sonraki yazılarınızda Türk olsun, sünni olsun, hanefi olsun, şu meşrepten bu cemaatten olsun diyeceksiniz. Daha ne kaldı ki! Bir de Kalalı olsun Alay-i Vala olur...,