Bölge Haber Girişi : 01 Şubat 2010 00:51

Erzurumspor ligden ihraç edildi!..

Erzurumspor ligden ihraç edildi!..
TFF 2. Lig 3. Klasman Grubu’nda yer alan Erzurumspor, sezonun ikinci yarısının ilk haftasında deplasmanda oynaması gereken Pursaklarspor maçının ardından bugün de kendi evinde oynayacağı Karsspor maçına da çıkmadı.

Erzurum Ajans-TFF 2. Lig 3. Klasman Grubu’nda yer alan Erzurumspor, sezonun ikinci yarısının ilk haftasında deplasmanda oynaması gereken Pursaklarspor maçının ardından bugün de kendi evinde oynayacağı Karsspor maçına da çıkmadı.
Sezona Futbol Aile Birliği’ne olan yaklaşık 1 milyon TL’lik borcu nedeniyle transfer yapamadığı için alt yapı ağırlıklı kadrosuyla girebilen ve ligin 3. haftadaki Kırşehirspor maçına ekonomik sorunlar nedeniyle gidemediği için hem 3-0 hükmen mağlup sayılan hem de 3 puanı silinen Erzurumspor, mali krizden çıkmayı başaramayınca, ligin ikinci yarısında oynaması gereken iki maça da çıkmadı.
Erzurumspor, 24 Ocak’ta Ankara Bağlum Belediye Stadı’nda yapılması gereken Pursaklarspor maçının ardından, bugün de Cemal Gürsel Stadı’nda saat 13.30′da başlayacağı açıklanan Karsspor karşılaşmasına çıkmayarak, 3. Lig’e düştü.
Maçın oynanacağı Cemal Gürsel Stadyumu’na gelen Karssporlu futbolcular, maç saatine kadar ısınma hareketleri yaptı. Maçın orta hakemi Emre Altun, sahaya bir takımın gelmemesi halinde seremoni yapılmasına gerek olmadığını belirterek, Karssporlu futbolcuları soyunma odasına gönderdi ve Erzurumspor’un sahaya gelmediğine dair tutanak tuttu. Tutanak tutulmasının ardından Karssporlu futbolcular Cemal Gürsel Stadyumu’ndan ayrıldı.
Başkanı ve yönetim kurulu dahi olmayan Erzurumspor’da sezonun ilk yarısı boyunca gönüllü olarak yöneticilik yapan Yavuz Şenocak, ilk yarının son maçı olan Trabzon Karadenizspor maçında ülke genelinde büyük yankı bulan bir eyleme imza atarak, yaşanan sorunun ciddiyetini anlatmaya çalıştıklarını ancak Erzurum’u yönetenlerin bu çığlıklarını duymadıklarını söyledi. Erzurumspor’un kapatılması için Erzurum’da bazı kesimlerin büyük bir çaba sarf ettiğini ifade eden Şenocak, “Geçtiğimiz hafta deplasmandaki
Pursaklarspor maçından sonra bu hafta da Karsspor maçına maddi imkansızlık sebebiyle çıkamadık. ‘Belki bir gelişme olur’ diyerek dün gece 18.00′e kadar elimizdeki az sayıda oyuncuyla umutla bekledik ama bir gelişme olmadı. Sahaya çıkamayacağımız kesinleşince, oyuncularımızın bonservislerini vererek, takım bulabilmeleri için önlerini açtık. Bundan sonra kararı Futbol Federasyonu verecek, ancak bir devrede 2 maça çıkamadığımız için maalesef ligden ihraç edildik diyebiliriz. İçimiz kan ağlıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.