BölgeHaber Girişi : 23 Ağustos 2010 03:29

Erzurum'un göbeği göle döndü!..

Erzurum'un göbeği göle döndü!..
Cumhuriyet Caddesi'ndeki Vakıflar İş Merkezi inşaatı, temelden su çıkması yüzünden bitirilemiyor. Maliyetin artması projenin değişmesini gündeme getirdi.

Erzurum Ajans- İhale süreci bile yılan hikayesi dönen Vakıflar İş Merkezi, inşaat aşamasında da baş ağrıtmaya devam ediyor. İnşaatına bu yılın ilk aylarında başlanılmasına rağmen, temel noktasından ileri gidemeyen çalışmalara, zeminden çıkan suyun engel olduğu ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes Otoparkı inşaatında başına gelen ‘su sürprizi’ ile yüklenici firmanın başetmekte güçlük çektiği belirtiliyor. Firma, yaz boyunca sadece suyu engelleme çalışması yapabildi.

MALİYETİ İKİ KAT ARTTI

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da, ilk başlarda 4 kat olarak düşünülen İş Merkezi projesinin, zeminden su çıkması yüzünden değiştirilmesinin gündeme geldiği öne sürülüyor. Yüklenici firmanın zeminden çıkan suyu kesebilmek için yüklü bir harcama yaptığı ve inşaatın maliyetinin yükselmesiyle, projedeki değişikliğin de zorunlu olarak gündeme geldiği belirtiliyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden açıklama bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.