Bölge Haber Girişi : 04 Ağustos 2011 00:01

Erzurum'un rüya takımı kuruluyor!..

Erzurum'un rüya takımı kuruluyor!..
Erzurum Valiliği'nin desteğiyle Barcelona'ya gidecek Erzurumlu minik futbolcuların seçmeleri tüm hızıyla sürüyor.

Erzurum Ajans-Erzurum Valiliği'nin desteğiyle Barcelona'ya gidecek Erzurumlu minik futbolcuların seçmeleri tüm hızıyla sürüyor. Turnuvaya gidecek olan ASA futbol takımının kurulmasına, Büyükşehir Belediyesi ile Spor İl Müdürlüğü de büyük destek sağladı.

Geleceğin Messi ve Ronaldosu ilk sınavdan alınlarının akıyla çıktı. Yapılan Erzurum ilçelerinde ki seçmelerde teknik heyet adeta büyülendi. Seçmelerde teknik heyetin beğenisini kazanan minkler İspanya’da, Türkiye’yi Hakkarili, Ağrılı ve Muşlu çocuklar gibi en iyi şekilde temsil edeceklerine söz verdiler, “Bize güvenenlerin başını yere eğdirmeyeceğiz” diyerek iddialı konuştular.

Doğu ve Güneydoğu’ya hayat verecek olan Anadolu Spor Akademisi (ASA) Projesi kapsamında İspanya’ya gidecek olan futbol takımının seçmeleri ASA’a teknik kadrosu gözetiminde yapıldı. Türkiye’yi İspanya’da temsil etmek ve Erzurum’un gururu olmak için seçmelere katılan Dadaşlara anlamlı destek ise ASA Genel Sekreteri Emine Öztürk’te geldi. Seçmeler boyunca minikleri yalnız bırakmayan Öztürk birde çocukları Başarısı için dua etti. Erzurum Teknik Koordinatörü Nazım Saraçoğlu,Teknik sorumlusu Fatih Özbayraktar ve yardımcısı Tuncay Eyüboğlu gözetiminde seçmeler çok titiz bir şekilde devam ediyor.

Anadolu Spor Akademisi’nin (ASA) 16-22 Ekim tarihleri arasında İspanya’nın, Barcelona kentinde düzenlenecek Costa Brava U-11 futbol turnuvasına Erzurum’dan götüreceği takımın kurulması için çalışmalar son hızıyla devam ediyor.

İlçelerde yapılan seçmelerin ardından Erzurum merkez seçmeleri Her hafta Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 15:00’de Atatürk Üniv. Tartan Atletizm Pisti Sahasında yapılacak. Seçmelere 2001 ve daha Küçük Sporcular Katıla bilecek. Ve kurulan takım turnuva öncesi kampa girerek çalışmalara başlayacak.

ASA'nın Erzurum'dan takım kurmasına destek sağlayan Valiliğin dışında Büyükşehir Belediyesi ve Spor İl Müdürlüğü'nün de ortak çalışmalar yürüterek turnuva öncesi takıma arka çıkacağı öğrenildi.

Teknik kadro gözetiminde yapılan seçmelerde bugüne kadar 17 ilçeden 29 yetekenekli minik seçildi. Merkez de ise haftanın üç gününde yapılacak seçmelerle kadro belirlenecek.

Seçmeler süresince ASA yönetim kuruluna moral veren velilerde çocuklarının Barcelona'ya götürülecek olmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirttiler.

ASA'nın, Valiliğin destekleriyle kurmaya başladığı takımın şehrin adını dünyaya duyuracağına inandığını kaydeden Genel Koordinatör Özcan Şimşek, ''Bir inançla çıktığımız yolda ilk önce Ağrılı minikler ülkemize başarılar getirdi, sonra Hakkari, Muş derken birde baktık ki, bugün Erzurumlu minikler bizlere aynı duyguları yaşatıyor. Henüz turnuvaya gitmedik ama gördüğümüz kadarıyla bu minikler bizlere büyük sevinçler tattıracak'' diye konuştu.Yarın Atatürk Üniversitesi tartan atletsizim pisti sahasında yapılacak olan seçmeler saat:15.00' de başlayacak.

GÖZLERİNDEKİ IŞIK HİÇ SÖNMEYECEK

ASA Yönetim Kurulu üyeleri de yapılan seçmeleri yakından takip ederek, turnuva öncesinde, her hangi bir olumsuzluğun yaşanmamasına özen gösteriyor.

Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Sebahattin Öztürk ve Vali Yardımcımsı Özgür Aslan seçmeleri yakından takip etiğini ve kurulacak takımdan umutlu olduklarını belirterek, şöyle konuştular:

''Sayın Valimiz Sebahattin Öztürk'ün seçmeleri yakından takip ettiğini biliyoruz. Bu nedenle bizlerde titizlikle seçmeleri takip etmekteyiz. Bugüne kadar yapılan seçmelerde çocukların gözlerinin içindeki ışığı görünce yapılan girişimlerin ne kadar anlam taşıdığını anladık. Büyükşehir Belediyesi ve Spor İl Müdürlüğü'nün de ortak bir çalışma içerisinde olduğunu öğrendik. Bu iki kurumda şimdiden teşekkür ediyoruz. Seçmelerde çocuklarımızın gözlerinde fark ettiğimizin ışığın Valiliğin destekleriyle hiç sönmeyeceğine inanıyoruz. Çocuklarımızın da bu destekleri kupalarla taçlandıracağının farkındayız.''

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.