Medya Haber Girişi : 31 Temmuz 2012 12:30

Erzurum'un tansiyonunu ölçüyor

Erzurum'un tansiyonunu ölçüyor
Erzurum'da yerel bir televizyon kanalında ramazan ayında yayımlanan tansiyon programı ilgi görüyor.
Erzurum Ajans-Erzurum'da yerel bir televizyon kanalında ramazan ayında yayımlanan tansiyon programı ilgi görüyor.
Program yapımcısı Salih Yalçın, programın 2004 yılından beri yayında olduğunu belirterek, Erzurum kültürünü en iyi şekilde yansıtmanın gayretinde olduğunu söyledi.
Ramazan ayında kentin farklı yerlerinde vatandaşın nabzını tuttuğunu belirten Yalçın, şunları söyledi: “Tansiyon programına 2004 yılında başladım bu yılla birlikte 8.yıl oluyor nasip olursa. 20 yıla yakın TV kameramanlığı muhabirliği yapıyorum şair ruhumun yanı sırada amatör ruhlu tiyatrocuyum. Tansiyon programını yapmak nereden aklıma geldi.2004 yılında öyle bir program olsun ki ramazan ayında iftara 2 saat kala Erzurum'u altını üstüne getireyim bütün mahallelerine zaman zaman ilçelerinde gideyim dedim. Ayrıca öyle bir program olsun ki her şey içinde var olsun, ramazana has Mizah olsun,Kültür olsun,Müzik olsun,Eğlence olsun,Fıkra,Erzurum lehçeleri ve deyimleri olsun,Güldürürken bile tarihin derinliklerinde kaybolan Erzurum'un kokusu bu programda hissedilsin istedim ve şükürler olsun Erzurum'un yerli öz sermayesi olan marketlerinde sponsorluk desteğini alarak bu program 8 yıldır ekranlarda, Erzurumlu vatandaşlar beni içtenliğimi ve samimi duruşumu değerlendirdi ve gün geçtikçe daha çok ilgi gösterdiler evlerinde beni kanal25 aracılığıyla konuk ettiler''
8 yıldır olumsuz tepki almadığını belirten Yalçın, Erzurum kültürünün tanıtımı ve yaşatılması için gayret sarf ettiğini ifade etti.
Yalçın , şöyle devam etti:
''Erzurum'un kaç tane ilçesi var, kaç tane kapısı var,paşalı cami kaç tane var,ağalı cami,han ve hamam adlarını,Erzurumda yatan evliyaları,Erzurum'a hizmet etmiş iş adamı ve sanatçıları,Erzurum ata sözleri,unutulmaya yüz tutmuş lehçe ve deyimleri hatırlatırcasına bunun içerisinde mizah katarak dahada ilgi görmeye başladı. Tansiyon tansiyonda yok yok inanın, mesela ben canlı şarkı,türkü,ilahi,şiir okuyorum ve mikrofonu uzattıklarıma da okutturuyorum ister istemez ücretsiz olan bir tebessüm bir güler yüz meydana gelmiş oluyor. Stetoskop boynumda bazen tansiyon ölçüyorum bazen satıcı bazen tüketici oluyorum. 8 yıldır hiç olumsuz tepki almadım. Erzurum'a ve Erzurumluya hizmet etmekten onur duyuyorum. Başta sponsor firmaya kanal 25 ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.