Kültür-Sanat Haber Girişi : 27 Mayıs 2013 21:00

ESAV Ankara'da Erzurum'u buluşturdu

ESAV Ankara'da Erzurum'u buluşturdu
Ankara Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Doğu Anadolu Tanıtım festivalinde Erzurum rüzgarı esti.
Erzurumajans-Levent Akpınar'ın haberi-Ankara Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Doğu Anadolu Tanıtım festivalinde Erzurum rüzgarı esti.

Yörsel yemeklerin tanıtılıp Erzurumlu aşıklar, TRT sanatçıları ve bar ekibinin sahne aldığı geceye, Ankara'da yaşayan binlerce Erzurumlu katıldı.

BİNLERCE ERZURUMLU UNUTULMAZ BİR GECE YAŞADI


Doğu Anadolu Bölgesi Kültür ve Sanat Günleri Festivali'nde, Erzurum'u Ankara'da bulunan Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) temsil etti. Erzurum kültürünün, yöresel lezzet ve değerlerinin görücüye çıktığı festival ziyaretçi akınına uğradı.  Erzurum ile birlikte 14 ilin yöresel kültür ve lezzetlerinin görücüye çıktığı tanıtım günlerinde, Cuma günü akşam ise Erzurum tanıtım günü yapıldı. Keçiören Etlik pazar meydanında kurulan çadırların yanı başında oluşturulan konser alanı, kısa sürede Ankarada yaşayan Erzurumlular tarafından dolduruldu.

AKSUNGUR: ERZURUM'A HİZMET BİZİM İÇİN ONURDUR

Folklor Araştırmacısı  Muhsin Koç'un sunduğu gecede kürsüye gelerek Başkent'te yaşayan Erzurumlular'a seslenen ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, "Ankara'da Erzurumlular'ı bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Erzurumlu olmanın Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Ankara'da da bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Aksungur, "Vakfımız tüm hemşerilerimizin hizmetindedir. Onlar için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu gecede bizi yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu tür renkli organizasyonlara imza atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANI HALAY ÇEKTİ


Gecede İlk olarak Erzurumlu aşıklar sahne aldı, daha sonra ise bar ekipi folklör oynadı. Programın sonunda  sahneye çıkan Erzurumlu sanatçı Nurullah Akçayır, geceye katılanları birbirinden güzel türküleri ile coşturdu. Nurullah Akçayır'ın Erzurum yöresine ait oyun havalarını seslendirdiği anlarda, gurbettekli dadaşlar kendilerini piste attı. Halay için sahneye gelen yüzlerce kişiye, AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ta eşlik etti.
Gecenin sonunda ise yemek yarışması yapıldı. Erzurum yöresine ait 3 yemek (lor dolması, su böreği ve demir tatlısı) dereceye girdi.

KÜÇÜKLER CAĞ KESTİ

Ankara'daki tanıtım günlerinde hemşerilerini yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, cağ keserek vatandaşlara ikram etti. ESAV'ın muhteşem bir geceye imza attığını belirten Küçükler, "Binlerce hemşerimizi bir arada görmek gurur verici. Emeği geçen herkese teşekkür ederim"dedi.

Erzurum gününe, AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Erzurum eski Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, ESAV Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur, Ankara'daki Erzurum derneklerinin temsilcileri ile gurbette yaşayan ve çeşitli kurumlarda üst düzey yöneticilik yapan Erzurumlular katıldı.

TBMM'DE ERZURUM GÜNDEMİ

Ankara Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği Doğu Günleri etkinliği için Başkent'te bulunan bir grup gazeteci, AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz'ın davetlisi olarak TBMM'de buluştu. Mütevazi bir öğle yemeğinde gerçekleşen buluşmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile İl Genel Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil'de katıldı. Başkan Küçükler bu kez Ankara'da Erzurum gündemini değerlendirirken, AK Parti Milletvekili Adnan Yılmaz ise yaz döneminde önemli projelerin Erzurum'da hayata  geçirileceğini söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.