Bölge Haber Girişi : 16 Şubat 2011 01:14

Eski paralar esnafın canını sıkıyor!..

Eski paralar esnafın canını sıkıyor!..
Değişim süresi 31 Aralık 2010'da sona eren YTL ve YKr madeni paralar, piyasadan tam olarak toplanmaması nedeniyle tüketici ve esnaf arasında sıkıntı oluşturuyor.

Erzurum Ajans-Değişim süresi 31 Aralık 2010’da sona eren YTL ve YKr madeni paralar, piyasadan tam olarak toplanmaması nedeniyle tüketici ve esnaf arasında sıkıntı oluşturuyor.

2004’de 6 sıfırın atılmasıyla başlayan Türk Lirası’ndaki süreçte, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren YTL madeni paralar 1 yıl boyunca, yani 31 Aralık 2010 tarihine kadar Merkez Bankası ve Ziraat Bankası şubelerince kabul edilerek değiştirilirken, Yeni Türk Lirası banknotların değiştirilme tarihi 31 Aralık 2019 olarak belirlendi.

31 Aralık 2010'da değişim süreleri dolan YTL ve YKr madeni paraların piyasadan tam olarak toplanmaması tüketici ve esnaf arasında sıkıntı yaşanmasına neden oluyor. Alışveriş yaparken değişim süreleri dolan YTL ve YKr madeni paraların mağduru olan tüketiciler, soruna çözüm bulunmasını istiyor.

Değişim süreleri dolan madeni paralarla en çok kendilerinin karşılaştığını kaydeden esnaflar, değişim oranı istenilen düzeyde olmadığı için madeni YTL ve YKr'ler ellerinde kaldığını söyledi. Birçok tüketicinin madeni paraları daha çok ekmek alırken ellerinden çıkartmak istedini ifade eden esnaflar, bundan dolayı elde kalan madeni paraların birikmeye başladığını, madeni YTL ve YKr'lerin değişim sürelerinin uzatılması gerektiğini dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.