Erzurum Haber Girişi : 22 Haziran 2012 09:00

Esnafa şantajlı tehditle senet imzalattırdılar

Esnafa şantajlı tehditle senet imzalattırdılar
vas’ta iş adamlarına şantaj ve tehditle senet imzalattıran 26 kişilik çeteye Erzurum Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ikinci kez rekor ceza verildi.
Erzurum Ajans-Cem BAKIRCI'nın haberi-Sivas’ta iş adamlarına şantaj ve tehditle senet imzalattıran 26 kişilik  çeteye Erzurum Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ikinci kez  rekor ceza verildi. Mahkeme, ''kişilerin özel hayatının gizliliğini görüntü ve sesle kayda almak”, ''piyasaya sahte çek sürmek'', ''zorla senet imzalatmak'', ''kişileri zorla alıkoymak'', ''gasp ve tehdit'', ''bıçakla yaralama'' ve ''dolandırıcılık'' suçlarından Çete Lideri Ahmet Küçükçay’ı 60 yıl diğer  26 sanığa  ise toplam 317 yıl 2 ay 22 gün hapis cezasına çaptırdı.

“UFAKTAN OLSA BİR YERİNDEN KAN AKSIN”

 Sivas’ta 2010-2011 yılları arasında il merkezindeki işadamları ve esnafa jantaj ve tehditle zorla senet imzalattıran Çete Lideri Ahmet Küçünçay’ı elemanlarına telefonla verdiği “Ufakta olsa bir yerinden kan aksın” talimatı ele verdi.
 Erzurum Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Çete Lideri Ahmet Küçükçay, (39),  Fikri Gümüş,  (28), Hakan Şahin (31), Yılmaz Alpen (32) ile birlikte tutuksuz yargılanan 22 sanık hakkında karar verildi. Mahkeme,  sanıkların Sivas kent merkezinde korku yaratarak ''kişilerin özel hayatının gizliliğini görüntü veya sesle kayda alınması suretiyle şantajlı tehdit edilmesi'', ''piyasaya sahte çek sürmek'', ''çek, senet ve alacak tahsilatı yapmak'', ''zorla senet imzalatmak'', ''kişileri zorla alıkoyma'', ''gasp ve tehdit'', ''bıçakla yaralama'', ''ateşli silahlar ile bıçaklar ve diğer aletler hakkındaki kanuna muhalefet'' ve ''dolandırıcılık'' suçlarından 317 yıl 2 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Çete Lideri Ahmet Küçükçay’a 60 yıl ,  Yılmaz Alpen’e 46 yıl, Fikri Gümüş’e ise 29 yıl hapis cezası verdi.

8 ÇETE ÜYESİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Ferhat Dinar’a  23 yıl 9 ay, Emrah Doğan’a 21 yıl, Ömür Ünalan’a 19 yıl 9 ay, Birol Balta’ya 12 yıl 6 ay, Kahraman Asmaka’a, 12 yıl 6 ay, Kadir Topçu’ya 12 yıl 1 ay 15 gün, Metin Çakmak’a 10 yıl 11 ay,  Ömer Yılmaz’a  ise 8 yıl 3 ay  hapis cezası ile birlikte tutuklanma kararı  verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.