Bölge Haber Girişi : 25 Ocak 2011 15:31

Esnafta 2011 haretliliği!..

Esnafta 2011 haretliliği!..
25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum'da esnaf, Oyunlar için kente gelecek yerli ve yabancı turistlere yönelik hediyelik eşya satışına ağırlık veriyor.

Erzurum Ajans-25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum’da esnaf, Oyunlar için kente gelecek yerli ve yabancı turistlere yönelik hediyelik eşya satışına ağırlık veriyor. ‘Kara elmas’ Oltu Taşı’nı pırlantayla buluşturan esnaf, Osmanlı saraylarında özel günlerde giyilen 100 yıllık bindallının tanıtımını yaparken çeşitli otantik ürünlerin satışına başladı.

2011 Kış Oyunları’na iki gün kala Erzurum’daki hazırlıklar da son aşamaya geldi. 27 Ocak’ta başlayacak Kış Oyunları için kente gelecek yerli ve yabancı turistlere yöresel kültürü tanıtmak için uzun bir zamandır hazırlık yapan esnaflar, tanıtım çalışmalarına da ağırlık vermeye başladı. Cumhuriyet Caddesi’nde altın ve hediyelik eşya üzerine satış yapan Favori Kuyumculuk, Türkiye’de ilk olacak organizasyon için kente gelecek turistlere yönelik otantik ürünlerin satışına başladı.

100 YILLIK OSMANLI BİNDALLISI

Osmanlı saraylarında kadınların özel günlerde giydiği 100 yıllık Bindallı’nın tanıtıldığı işyerinde çeşitli kaftanların satışının yapıldığını belirten Favori Kuyumculuk’un sahibi Ahmet Gölleroğlu, kente gelecek turistlere geçmişin değerlerini yakından görme imkanı sunacaklarını söyledi. Gölleroğlu, “Kış Oyunları öncesi esnaflar olarak hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız. İstanbul’dan getirdiğimiz Harry Poter’in ve gladyatörlerin giydiği çarıklar, Konya’dan getirilen Mevlevi tekkesi, Hereke halılar, el yapımı çizmeler, Osmanlı dönemine ait eşarplar ile Oltu Taşı ve pırlantadan yapılan takı setleri kente gelecek yerli ve yabancı turistler için görücüye çıktı. Cadde üzerinde bulunan tanıtım standını gören turistler, mağazayı büyük bir hayranlık içerisinde gezerek, alışverişin keyfini çıkarıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.