Erzurum Haber Girişi : 16 Mayıs 2012 19:30

Et entegre tesisinin ihalesi yapıldı

Et entegre tesisinin ihalesi yapıldı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Modern Et Entegre Tesisleri için düğmeye bastı.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Modern Et Entegre Tesisleri için düğmeye bastı. Ilıca Kayapa köyü mevkiinde kurulacak olan modern tesisin ihalesi, çok sayıda yüklenici firmanın katılımıyla gerçekleştirilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Tesisimiz şimdiden Erzurum’a ve bölgemiz hayvancılık sektörüne hayırlı olsun” dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli ticari yatırımlarından birisi olan Modern Et Entegre Tesisleri’nin ihalesi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen ihaleye 11 yüklenici firma katılırken, sürecin tamamlanmasıyla birlikte ilk kazma vurulacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, hayvancılık merkezi olan Erzurum için hayati önem taşıyan bir projeye daha imza attıklarını söyledi. 600 bin büyükbaş hayvan varlığıyla ülke sıralamasında birinciliği elinde bulunduran Erzurum'a modern bir et entegre tesisi kurmak için harekete geçildiğini dile getiren Başkan Küçükler, “Erzurum’un ve hayvancılık sektörümüzün geleceği açısından çok önemsediğimiz bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Bir süredir üzerinde çalıştığımız Modern Et Entegre Tesisi projemizi sonunda hayata geçiriyoruz. Projemizin ihalesini yaptık, sürecin tamamlanmasıyla birlikte ilk kazmayı vuruyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN KÜÇÜKLER, ET ENTEGRE TESİSİNİN ERZURUM İÇİN ÖNEMİNİ ANLATTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Ankara'nın doğusundaki bütün illerin büyük ve küçükbaş hayvanlarının bu tesisle artık Erzurum’da işlenmeye başlayacağını vurguladı. Erzurum'da her yıl 600 bin büyükbaş hayvanın yetiştirildiğinin ve bunların 300 bininin canlı veya karkas olarak batıdaki illere gönderildiğine dikkat çeken Küçükler, "Besici ve çiftçimiz büyük zorluklarla yetiştirdiği 300 bin büyükbaş hayvanı ortalama bin liraya batıdaki illere satıyordu. Batıdaki imalatçılar ise bin liraya aldığı hayvanı 15 günde çeşitli şekillerde işleyip pazara 2 bin liraya sunuyor. Bu da çiftçimizin yılda 300 bin lira ekonomik kaybına neden oluyordu. Yaptıracağız yeni EBK et entegre tesisiyle çiftçi ve besicimizin parası artık şehir dışına çıkmayıp şehre katma değer olarak geri dönecek. Ayrıca yeni EBK tesisleriyle birlikte yan sanayi de güçlenecek. Bu tesislerimizde en az 500 hemşehrimiz istihdam edilecek. Et entegre tesisinde Erzurum markasıyla tesisinde kavurma, sucuk, üretilip iç pazara sunulacak. Bu sayede Erzurum marka ürüne kavuşacak" dedi.
İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Modern Et Entegre Tesisi için ilk kazmayı vuracaklarını ifade eden Başkan Küçükler, “Tesisimiz şimdiden Erzurum’a ve bölgemiz hayvancılık sektörüne hayırlı olsun” ifadesini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.