Bölge Haber Girişi : 25 Kasım 2010 16:25

ETÜ için 19 rektör adayı yarışıyor!..

ETÜ için 19 rektör adayı yarışıyor!..
Erzurum Teknik Üniversitesi için 19 aday çıktı... Rektörlük seçimi konusunda eleştirilerin odağına oturan YÖK, 7 farklı devlet üniversitesi için rektör seçimi sürecini başlattı.

Erzurum Ajans-Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) için 19  rektör adayı çıktı... Rektörlük seçimi konusunda eleştirilerin odağına oturan YÖK, 7 farklı devlet üniversitesi için rektör seçimi sürecini dün resepsiyonla başlattı.

Bursa Teknik, Erzurum Teknik, İstanbul Medeniyet, İzmir Katip Çelebi, Kayseri Abdullah Gül, Konya ve Ankara Yıldırım Beyazıt üniversiteler için 21 aday isim belirleyecek olan YÖK´ün karşısına rekor denilebilecek sayıda başvuru çıktı. Toplam 191 rektör adayı YÖK listesinde ilk 3´e girebilmek için yarışacak.

YÖK 21 ismi belirlemek için ilk adımı attı ve dün akşam bir resepsiyon verdi. Resepsiyon dün akşam Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusu´nda yer alan ´Öğretim Üyeleri Kafeteryası´nda gerçekleşti. Adaylarla tanışmak için ilginç bir yol belirleyen YÖK, dün akşamki resepsiyonun ardından önümüzdeki günlerde yapacağı toplantıyla her üniversite için 3 adayı belirleyerek Köşk´e sunacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise 21 isim arasından 7´sini seçerek rektörlük atamasını gerçekleştirecek. Gül kendi adını taşıyan Kayseri´deki üniversiteye de atama yapacak. Rektörlük için 191 başvuru yapılırken üniversitelerin dağılımı ise şöyle

Yıldırım Beyazıt: 57 -

Bursa Teknik: 29 -

Konya: 29 -

İstanbul Medeniyet: 25 -

İzmir Katip Çelebi: 22 -

Erzurum Teknik: 19 -

Kayseri Abdullah Gül: 10

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.