Eğitim Haber Girişi : 11 Ekim 2012 16:30

ETÜ'de ilk akademik yılı açılış coşkusu

ETÜ'de ilk akademik yılı açılış coşkusu
Bu sene öğrenci alımına başlanılan Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) 2012-2013 öğretim yılı açılışını Sayıştay Başkanı Recai Akyel’in de katılımıyla gerçekleştirdi.
Erzurum Ajans-Bu sene öğrenci alımına başlanılan Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) 2012-2013 öğretim yılı açılışını Sayıştay Başkanı Recai Akyel’in de katılımıyla gerçekleştirdi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası salonunda düzenlenen öğretim yılı açılış programına Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, siyasi parti il başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile bu sene ETÜ’de öğrenim görme hakkı kazanan öğrenciler katıldı.

ETÜ’nün tanıtımının yapıldığı sine vizyon gösterisiyle başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı, ETÜ olarak temel gayelerinin eğitim araştırma ve topluma hizmet alanlarındaki başarısını artırmak ve ülkeye yetiştirecekleri güzide insanlarla hizmet etmek olacağını söyledi.

“Dünyadaki gelişmiş ülkelere bakıldığı zaman açık olarak görülür ki bir ülkede eğitim seviyesi ile birebir ilişkilidir” diyen Prof. Dr. Yaylalı, “Bir ülkenin gelişmesi için ilk şart eğitimin gelişmesi, onun ilk şartı da ülkedeki demokrasinin gelişmesidir. Bu bağlamda son on yılda ülkemizde gelişen demokrasi sayesinde reformların da önü açılmış ve yıkılamaz denilen bir çok tabu yıkılmıştır. Bu değişim bilimsel ve teknolojik gelişmelerin de önünü açmış, ülkemiz bu sahada önemli bir ivme yakalamıştır. Yakalanan bu ivmenin artmasında kuracağımız Yüksek Teknoloji Araştırma Merkezi, ekonomik ve sosyal araştırmalar merkezi ile bizlerinde olumlu katkıları olacaktır. Ümidim odur ki bu gelişme demokrasimizin daha da olgunlaşması ve dünya standartlarının üzerine çıkmasıyla artarak devam edecektir. Bu bağlamda üniversitemiz ülkemizin geleceğini inşa etmede önemli bir misyon üstlenecektir.” şeklinde konuştu.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’te yeni kurulan ve bu sene ilk olarak öğrencilerin öğrenim göreceği ETÜ’nün kente güç kattığını belirterek öğrencilere öğrenim hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Sayıştay Başkanı Recai Akyel, ilk dersi verdi. Akyel, uzmanlık alanı olan “Denetleme” konulu dersinde katılımcıları bilgilendirdi.
Tören sonrasında ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Sayıştay Başkanı Recai Akyel’e bir plaket takdim etti. Program hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • TC_etveli 01 Ocak 1970 02:00

    ETÜ açılışına Sayıştay Başkanının gelmesi çok anlamlı. Umarım Sn.Yaylalı Sayıştay Başkanının anlattığı derslerden dersini alabilmiştir.