Siyaset Haber Girişi : 28 Nisan 2013 23:53

''Evet, bir pazarlık yaptık...''

''Evet, bir pazarlık yaptık...''
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ülkenin geleceği için çözüm sürecinde siyasileri sorumlu davranması gerektiğini belirterek, "Şehit yakınlarını anlayabiliriz, onların yüreği yanıyor.
Erzurumajans-Siyaset yapanların duygusal davranmaması gerekir. Ülkemizin geleceği için daha mutedil ve sorumlu davranmalarını bekliyoruz. 'Ne pazarlığı yaptınız' diyorlar. Biz de diyoruz ki biz bir pazarlık yaptık doğru. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan. Bunun dışında pazarlığımız yok" dedi.

İzmir'deki Mövempisk Otel'de Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir şubesi üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Terör nedeniyle yaşanan ekonomik kayıpları da aktaran Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bu dönemi kimsenin istismar etmemesi lazım. Bu çok önemli bir aşamadır. Bu kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz, gücümüz, ülkemizin geleceği için yapılan çok önemli bir süreç. Bunu siyaset üstü düşünmek ve sürece herkesin elinden geldiğinde katkı sağlaması doğru bir davranış olacaktır. Terör nedeniyle 400 milyar doları aşan bir kaynağımız yok olmuş. Bu kaynak bir hiç uğruna gitti, arkada birçok gözyaşı bıraktı. Bu 400 milyar doları yatırıma harcansaydık, -biz 10 yılda yatırımlara 150 milyar dolar harcadık- 400 tane Boğaziçi köprüsü yapardık ya da 100 bin kilometre demiryolu yapardık. İnşallah bundan sonra bu beladan kurtuluruz ve kaynaklarımızı ülkemizin geleceğine aktarırız. Şehit yakınlarını anlayabiliriz, onların yüreği yanıyor. Onların duygusal tepki vermesi insanidir ve anlaşılabilirdir. Siyaset yapanların duygusal davranmaması gerekir. Ülkemizin geleceği için daha mutedil ve sorumlu davranmalarını bekliyoruz. 'Ne pazarlığı yaptınız' diyorlar. Biz de diyoruz ki biz bir pazarlık yaptık doğru. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan. Bunun dışında pazarlığımız yok."

"LİMANI YAPMAK İSTİYORUZ AMA KARŞIMIZA KLASİK İTİRAZLAR ÇIKIYOR"


İzmir'e kruvaziyer limanı yapmak istediklerini de söyleyen Bakan Yıldırım, sürekli itirazlarla karşılaştıklarını ifade etti. Yıldırım, "İzmir'de kruvaziyer limanına yapılması gündeme gelen alışveriş merkezine tepki gösterenlerin limanın 100 metre ötesine 3.5 emsal imar veriyor. İzmir'de körfez şehir içi ulaşımı belediye yapıyor. Belediyenin yeni vapur siparişleri var. Onlar devreye girerse belki iyileştirme olacak.

Kruvaziyer limanı yapmak istiyoruz ama karşımıza klasik itirazlar çıkıyor. Ağzı yüzü düzgün bir liman olsun, görsel olarak da rahatlatıcı bir yer olsun istedik. İçinde AVM ve ticari alan var diye bir kampanya başlatıldı. İsteklilerin keyfi kaçtı, istediğimizi bulamadık. Limanda bu kadar alan olmazsa adam bu yatırımı neden yapsın. 'Burada trafik yükü olacak' diye itirazlar oldu, gerçi onların hepsi çalışıldı, edildi ancak bir yandan bunları söylerken 100 metre ötesine 3.5 emsal imar verdiler. Düşünebiliyor musunuz bu amansız bir çelişki, böyle bir şey olamaz. İzmir'in bunu sorgulaması lazım" dedi.
Bakan Yıldırım daha sonra Kemalpaşa'da bir lojistik merkezinin temel atma töreni için ayrıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.