Erzurum Haber Girişi : 28 Haziran 2013 03:01

Flaş.. Büyükşehir dev projeye kazma vuruyor

Flaş.. Büyükşehir dev projeye kazma vuruyor
Büyükşehir Belediyesi, Cazibe merkezi projesi kapsamında kalenin etrafındaki gecekonduların yıkımı başlıyor.
Erzurumajans-Levent Akpınar'ın Haberi-Büyükşehir Belediyesi, Cazibe merkezi projesi kapsamında kalenin etrafındaki gecekonduların yıkımı başlıyor.  Kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yıkımların bugün başlayacağını söyledi. Hak sahiplerinin tümüyle anlaştıklarını söyleyen Küçükler, "Yıkımlar bugün başlıyor. Fen işleri ekipleri gerekli hazırlıklarını tamamladılar" dedi.

MODERN ÇEKİM ALANI OLACAK

Küçükler, Kale ve etrafının, şehrin en modern çekim alanı olacağını söyledi. Kalenin etrafında tarihi dokuyu ortaya çıkaracak modern  projeler  yapılacağını da aktaran  Başkan  Küçükler, "Kale etrafı açık oto parklar  butik oteller Erzurum'un kültürünü yansıtan satış yerleri gibi projeler uygulanacak" diye konuştu.

BÖLGEYİ İSTİHDAM YARATAN BİR ALANA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından projeyi hemen hayata geçireceklerini de ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "

Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler, Ulu Cami gibi tarih kokan eserlerimiz adeta bir arada olacak. Çevrenin açılmasının ardından burada bir cazibe merkezi haline gelecek bu proje Tarihi yapıya uygun doku geliştirilecek. Erzurum için bu bölge aynı zamanda ekonomik tarihi mirası anlamda da çekim merkezi olacak. İstihdam yaratan bir alana dönüşecek" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mökkem dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Vay memleketim vay... kentsel dönüşüme harcanan para ile bir hesap edin bakalım kaç tane fabrika yapılırdı bu memlekete. Bu nasıl bir devlet anlayışı anlayamıyorum....

  • sdf 01 Ocak 1970 02:00

    teyzeoğulları hani yıkım başlıyordu.sizde takvim gazetesinin cnn i tiye aldığı gibi sizde küçüklerimi tiye alıyorsunuz.

  • SAMET 01 Ocak 1970 02:00

    DİKKAK DİKKAT ERZURURUMUN HER TARAFINDA 4 BİR TARAFDA KENTSEL DÖNÜŞÜM OLUYOR YANLIZ 1 KENARINDA OLMUYOR NE KISMETSE EMİNKULBU MAH ABDURAMAN AGA ESKİ AGIR BAKIMIN YERİ EŞKİ SEMT GARAJININ YERİ FENER SOKAK GÜMÜŞLÜ KÜMBET SOKAK KENDİ HALLARİNE BIRAKILMIŞ BİR HALDE SAYIN BÜYÜK ŞEHİR BAŞKANI SEN İKİ DÖNEMDİR BELEDİYE BAŞKANLIGI YAPIYORSUN HİÇ BURALARA GELİP GÖRDÜNMÜ GELMEDİYİN İÇİN BİLEMEZSİN TŞK

  • BAKİ CEM KAĞIZMANLIOĞLU 01 Ocak 1970 02:00

    Ben cumhuriyet caddesinde mülkü olan cumhuriyet cad no:57 sahibi B.Cem Kağızmanlıoğlu yum telefonum 0532 ... 54 23 HABERİNİZDE başkan tüm mülk sahipleriyle annaştık diyor yalan söylüyor kimle annaşdıysa söylesin böyle asılsız haber yapmayın esnafla konuşun kiminle annaşmış sorun yok böyle bir şey .....selamlar