Medya Haber Girişi : 22 Şubat 2013 23:42

Flaş... Enver Ören vefat etti

Flaş... Enver Ören vefat etti
Türkiye Gazetesi Kurucusu ve Sahibi, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören vefat etti.
Erzurumajans-Türkiye Gazetesi Kurucusu ve Sahibi, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören vefat etti.

1990 yılında ABD'deki Houston Methodist Hastanesi'nde yapılan operasyonla kız kardeşinden alınan böbrek nakledilen Enver Ören'e, 2006 yılında da Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde ikinci böbrek nakli gerçekleştirilmişti. Ancak ağır tedavi süreci ve üst üste geçirdiği cerrahi operasyonlar sonucu bünyesi zayıf düşen Enver Ören, nükseden sağlık problemleri yüzünden geçtiğimiz ay tekrar hastaneye kaldırılmıştı.

Tüm çabalara rağmen sağlık durumu düzelmeyen Enver Ören hayata gözlerini yumdu.

Enver Ören'in cenazesi, yarın ikindi namazını müteakip Eyüp Sultan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan'daki aile kabristanında, çok sevdiği hocası ve kayınpederi Hüseyin Hilmi Işık'ın yanına defnedilecek.

ENVER ÖREN KİMDİR?

Enver Ören, 10 Şubat 1939 tarihinde Denizli'nin Honaz nahiyesinde dünyaya geldi. Babası Nazif Efendi, annesi ise Melike Hanımdı. İlk ve orta tahsilini Denizli'de tamamlayarak, Kuleli Askeri Lisesine, oradan da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesine girdi. 1961 yılında lisans öğrenimini tamamladıktan sonra, birbuçuk yıllığına mesleki çalışmalar yapmak üzere İtalya'ya gitti. Dönüşünde bir müddet İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı.

1970 yılında üniversiteden ve akademik hayatından ayrılarak gazeteciliğe başladı. Çıkardığı gazete önce Hakikat Gazetesi sonra Türkiye Gazetesi adını aldı. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan olan Enver Ören Dilvin Ören ile evliydi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • nurullah sallabaşoğlu 01 Ocak 1970 02:00

    rahmet canına.....

  • abbas 01 Ocak 1970 02:00

    allah rahmet etsin demek zor 28 şubat cılarla birlikte binlerce magdur ettiği insandan helallik almadan gidiyor.

  • MEMET ERTAC 01 Ocak 1970 02:00

    milletin ahını aldı finans sektöründe hileleriye bakalım nasıl hesap verecek