Siyaset Haber Girişi : 25 Aralık 2013 13:36

Flaş... Erdoğan Bayraktar da istifa etti

Flaş... Erdoğan Bayraktar da istifa etti
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bakanlık ve milletvekilliği görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. Bayraktar, "Her şeyden haberi olan Başbakan Erdoğan istifa etsin"dedi.
Erzurumajans-Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bakanlık ve milletvekilliği görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bakanlık ve milletvekilliği görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Bayraktar NTV'de yaptığı açıklamada 'Her şeyden haberi olan Başbakan'ın istifa etmesi gerekir' dedi.

Bayraktar, "17 Aralık tarihinde yapılan operasyon dosyasında, şahsımı rencide edecek veya izah edemeyeceğim hiçbir husus yoktur. Ancak Sayın Başbakan'ın, istediği bakanla çalışmak veya istediği bakanı görevden almak en tabii hakkıdır ve yetkisidir. Fakat, rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle 'İstifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyon yayınlayınız' şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Bugün bize iki metin gönderildi. Bir tane istifa metni, bir tane de deklarasyon metni. Ben tabii ki partimi rahatlatmak isterim fakat böyle bir durumda bu işin yanlış olduğunu ifade ediyorum. Çünkü, soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın talimatıyla yapılmıştır. Bu nedenle Bakanlık'tan ve milletvekilliğinden istifamı açıklıyorum. Sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğini ifade ediyor, yüce milletimize saygılar sunuyorum" dedi.

Erdoğan Bayraktar kimdir?

10 Ekim 1948'te Trabzon'da doğan Erdoğan Bayraktar, 1995-1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan KİPTAŞ'ta Genel Müdürlük görevinde bulunmuştu. Genel Müdürlük görevi sırasında, İstanbul'un 11 değişik bölgesinde 17 bin konuttan oluşan yerleşim birimleri üretimini gerçekleştiren Bayraktar, 2000-2001 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi Metropol İmar A.Ş.'de Genel Müdürlük yapmıştı. 2001?2002 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi PORTAŞ Genel Müdür Danışmanlığı yapan Bayraktar, 2002 yılının Aralık ayından 10 Mart 2011 tarihine kadar TOKİ Başkanlığı görevinde bulunmuştu. 24. Dönemde Trabzon Milletvekili olarak TBMM'ye giren Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev yaptı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.