Bölge Haber Girişi : 05 Temmuz 2012 23:30

Flaş... Erzurum'a lojistik merkez kuruluyor

Flaş... Erzurum'a lojistik merkez kuruluyor
Palandöken Lojistik Köyü'nün ihalesiyaplıdı. 300 bin dönümlük alana kurulacak merkezin maliyeti 33 milyon TL..
Erzurum Ajans-Levent Akpınar'ın haberi-Palandöken Lojistik Köyü İnşaatı'nın  ihalesi dün gerçekleştirildi. 33 milyon TL’lik ihale kapsamında sektöre  437 bin ton taşıma kapasitesi sağlanacak. Proje ile ayrıca gümrük ofisleri, yollar, depo ve ambarlar, rampalar ve sosyal tesisler yapılacak.

Erzurum’a Ortadoğu’nun yolunu açacak olan Lojistik Merkez’in 33 milyon TL’lik ihalesi dün gerçekleştirildi. TCDD Genel müdürlüğü binasında gerçekleştirilen ihale kapsamında proje yapım çalışmaları en kısa sürede başlayacak. 2014 yılında teslim edilmesi beklenen proje kapsamında yeni ofisler, rampalar, yollar ve sosyal tesisler yapılacak.

İDARİ BİNA TESLİM ALINDI

TCDD Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başar, 2010 yılında ihale edilen ve yapımına başlanan Lojistik Merkez idari binasının bitirildiğini ve Erzurum Gar Müdürlüğü tarafından teslim alındığını söyledi. Beklenen büyük ihalenin ise dün gerçekleştirildiğini ifade eden Başar, “Çok şükür bu ihale tamamlandığında Erzurum’a Ortadoğu’nun yolu açılacak. Merkezde sektöre 437 bin ton taşıma kapasitesi sağlanacak” dedi.

300 BİN DÖNÜME KURULACAK

TCDD Gar Müdürü Başar, projenin Şifa Hastanesi ile Ilıca arasında Genel Kurmaya ait olan hava radar sisteminin bulunduğu bölgeyi de içine alacak şekilde 300 bin dönüm alan üzerine kurulacağını da belirterek, “ İlk aşama olan idari binayı teslim aldık. Şimdi ikinci ve en büyük ihale yapıldı. 2014’te de 300 bin dönüm alan üzerine kurulacak olan lojistik merkez bitirilecek. Ondan sonra da binlerce insanın çalışacağı merkeze işletmeciler otel ve lokantalar yapacak. Bizde bu dev projenin bitmesini heyecanla bekleyeceğiz” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ruh adam 01 Ocak 1970 02:00

    ortada hiçbir icraat yok nasıl bir şeyse bu yapılanlar