Erzurum Haber Girişi : 13 Kasım 2013 13:10

Flaş... Otostoplu gaspa rekor ceza

Flaş... Otostoplu gaspa rekor ceza
"Nereye gidiyorsunuz bırakılım" diyerek araçlarına aldıkları öğrencilerin cep telefonlarını gasp eden iki sanığa 80 yıl hapis cezası verildi...
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum kent merkezinde otobüs bekleyen, dört üniversiteli öğrenciyi "gideceğinizi yere bırakılım" diyerek özel araçlarına bindirdikten sonra cep telefonlarını gasp eden iki sanığa, tutuklu yargılandıkları 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 80 yıl hapis cezası verildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, otobüs durağında bekleyen Muhammet A.(19), İbrahim C. (20), Enes S. (21) ve Onur T. isimli öğrencileri özel araçlarına alan sanıklar Kurbani Ö. (23) ile Murat A.(23) sözkonusu öğrencileri Dadaşkent semtinde boş bir araziye götürdü. Burada öğrencileri araçlarından indiren sanıklar cep telefonlarını gasp ederek uzaklaştı. Öğrencilerin şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan iki gaspçı çıkarıldıkları Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklanarak ceza evinde kondu.

-"HAYALET DENİLEN KAFA HAPI İÇTİM"-


Tutuklu sanıklardan Kurbani Ö., mahkemede verdiği ifadesinde, "Arkadaşımla beraber geziyorduk. Arkadaşım bana 'hayalet' isminde bir ilaç verdi. İçtim. Bu ilaçları alkolün üzerine içtik ne yaptığımızdan haberimiz yoktu. Aracı ben kullanıyordum. Araca durakta bekleyen dört öğrenciyi aldık. Öğrenci olduklarını ve paralarının olmadığını söylediler. Biz de araca aldık. Dadaşkent'e kadar götürdük, araçta daha sonra koltuğun altında bir adet cep telefonu buldum. Araçtaki kişilerin cep telefonlarını gasp etmedim. Suçsuzum" dedi.

Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Kurbani Ö. ve Murat A.'yı 'nitelikli gasp' ve 'hürriyeti tahdit' suçlarını işledikleri gerekçesiyle 40'ar yıl olmak üzere toplam 80 yıl hapis cezasına çarptırdı. Karar sonrası, sanıklar, "böyle adalet mi olur?" diyerek tepki tepki gösterdi. (ANKA)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ekrem al 01 Ocak 1970 02:00

    güzel karara onay veren değerli hakimlerimizi kutluyorum, bu haberleri vatandaşa ulaştırmada emeği geçen sn Cem Bakırcı`ya hasreten teşekkürler. her saniye Erzurum haberlerini sıcağı sıcağına okudğumuz ERZURUM`UN BÜYÜK SİTESİNE, ERZURUMAJANS`a TEŞEKKÜRLER