Spor Haber Girişi : 10 Kasım 2012 16:30

Geleneksel spor dalları yönetimi belli oldu

Geleneksel spor dalları yönetimi belli oldu
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu'nda, yapılan başkanlık seçimini Alparslan Ceylan kazandı.
Erzurum Ajans-Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu'nda, yapılan başkanlık seçimini Alparslan Ceylan kazandı.

Ankara'da yapılan Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık seçimini, 117 oyla Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi ve Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan kazandı.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Alparslan Ceylan seçimden sonra yaptığı konuşmada, federasyona bağlı branşlarda altyapıya, eğitime, kulüpleşmeye, mevcut kulüplerin güçlendirilmesine ve tesisleşmeye özellikle önem vereceklerini belirterek, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'na bağlı branşları, uluslararası alanlara taşımak ve tüm dünyaya tanıtmak için de gayret göstereceklerini ifade etti. Birlik ve beraberlik içinde olunduğunda başarının da geleceğini belirten Ceylan, seçime katılan bütün delegelere teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Geleneksel sporları aynı zamanda kültür boyutuyla ele aldıklarını dile getiren Ceylan, binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan ve Türk kültürünün önemli bir dalını oluşturan geleneksel sporları; Türkiye’de daha da yaygınlaştırarak hak ettiği yere getirmek ve bu alanda gönül ve hareket birliğini oluşturmak istediklerini söyledi.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun Yönetim Kurulu'nda ise şu isimler bulunuyor:

Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ayhan Buzlak, Yaşar Bayar, Mustafa Küçükmeral, Murat Kölemenoğlu, Ahmet Tüzün, Günal Genç, Doç. Dr. Z. Gökalp Ceylan, Şahin Hopur, Mehmet Öztürk, Fahrettin Şolpan, Haluk Koşar, İsmail İpek, Dr. H. Murat Şahin.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.