Spor Haber Girişi : 09 Temmuz 2012 15:30

Gençlerin yeni gözdesi yüzme sporları

Gençlerin yeni gözdesi yüzme sporları
Yaz sezonunun başlaması ile birlikte çocukların ve gençlerin sosyal aktiviteleri de hız kazandı.
Erzurum Ajans-Yaz sezonunun başlaması ile birlikte çocukların ve gençlerin sosyal aktiviteleri de hız kazandı. Bu anlamda Erzurum’da sayısız yüzücü yetiştiren ve yüzme sporunun her branşında dereceler kazanan ‘Erzurum Olimpik Yüzme Spor Kulübü”, bu sezonda adından söz ettirmeye devam ediyor. Kurulduğu günden bugüne kadar başarılı faaliyetlere imza atan, ‘Erzurum Olimpik Yüzme Spor Kulübü’ okulların kapanması ile birlikte gençlerin akınına uğruyor.
Erzurum Olimpik Yüzme Kulübü Başkanı Kürşat Ali Kaplan, Erzurum Olimpik Yüzme Spor Kulübü’nün 2011 yılında, Sporu geliştirmek, sportif faaliyetlerde bulunmak, gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak, spor branşlarında faaliyetlere katılmak, sporcu, antrenör ve hakem yetiştirmek amacı ile faaliyetlerine başladığını vurgulayarak, “Amacımız çocuklarımızı ve gençlerimize yüzme sporunu aşılamak ve ileride ilimiz ve ülkemiz adına başarılı derecelere imza atmaktır. Bu anlamda faaliyet gösteren kulübümüz, Yüzme sporunu sevdirmek, öğretmek ve yüzücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Kulübümüz yediden yetmişe her yaşta yüzme sporu faaliyeti vermekte olup, öğrenci kayıtlarına devam etmektedir.” dedi.
Erzurum Olimpik Yüzme Kulübü antrenörlerinden Sinem Öztürk ise “Yüzme sporu ilimizde yeni yeni gelişmekte olan bir branş. Çocuklarımızın sağlığı açısından çok önemli ve özel bir spor. Dünyamızın 4/3 sularla kaplı. İnsan organizmasının yüzde 60 sudan oluşuyor. Çocuklarımız daha anne karnındayken bile bir sıvının içinde büyüyorlar. Bu nedenle tüm çocuklarımızı sağlıklı yaşam sporu olan yüzmeye davet ediyoruz. Ailelerimizin bize ulaşabilmeleri için en kolay yol olan internet üzerinden resmi sayfamız www.erzurumyuzme.com ‘u ziyaret etmelerini bekliyoruz ” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.