Bölge Haber Girişi : 21 Kasım 2009 15:48

Genelkurmay Ovit'e helikopter gönderdi!..

Genelkurmay Ovit'e helikopter gönderdi!..
İkizdere-İspir kara yolunun Ovit Dağı mevkisinde çığ düşmesi nedeniyle bir midibüs içinde mahsur kalan ve çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu 18 kişiyi kurtarma çalışmaları, bölgede yaşanan yeni çığ düşmeleri nedeniyle güçlükle sürdürülüyor.
Erzurum Ajans-Karayolları 103. Şube Şefiliği'ne bağlı Çamlık Bakımevi'nde oluşturulan kriz merkezinde, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun koordinesinde AKUT ve Sivil Savunma ekipleri mahsur kalanları kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgede etkili olan tipi ve zaman zaman bölgeye çığ düşmesi ekiplerin çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Bölgedeki her çığ düşmesinin kurtarma ekiplerini 1-2 saat zaman kaybettirdiği belirtildi.

Mahsur kalan midibüs ile kurtarma ekipleri arasında yaklaşık 4 kilometrelik bir mesafenin kaldığı ancak bu bölümün 7-8 noktasına çığ düşmüş olabileceği tahmin ediliyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Vali Hacımüftüoğlu'nu telefonla arayarak, kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi aldığı öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın görüşmede, Hacımütfüoğlu'na, Genelkurmay Başkanlığı'nın bölgeye 2 adet helikopter daha gönderdiği ayrıca 15 kişilik Doğal Afetler Arama Kurtarma (DAK) Timi'nin de çalışmalara katılmak üzere yola çıktığını bildirdiği öğrenildi.

Öte yandan, mahsur kalan midibüsteki bir üniversite öğrencisinin babası olan Köksal Fener de endişeyle kurtarma çalışmalarını takip ediyor. Fener, İspir'den yola çıkan kızı ile sabah saat 09.00'da telefonla görüştüğünü ve kızını kendisini durumlarının iyi olduğunu ancak çok üşüdüklerini söylediği belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.