Gerisi Erzurum'a kalmış

"Siyasetle ahlâkı ayıranlar, ikisinden de birşey anlamıyor, demektir..."

Siyasi kimliğinin yanında, gazete editörlüğü ve yazarlığı da künyesinde bulunduran İngiliz John Morley'in önemli bir sözünü, benim gibi sıradan birinin önemli insanlara anlatmasının boş bir çaba olacağını bildiğim için, yukarıdaki cümleye hiç elleşmeden geçeceğim; ola ki birileri bir anlam çıkarır!

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Sekmen'i sunmasının ardından bizim gazeteci tayfasından bir kaç hayta telefonda anlamlı ses tonuyla hal hatır sordular.

"Kendini nasıl hissediyorsun?.."

"İthalat, ihracaat işleri nasıl gidiyor?.."

"Sence parti mi önemli, kişi mi?.." Gibi sorulara telefonda verdiğim yanıtların benzerini

söyleyeyim.

Kendimi çok iyi hissediyorum!..

Birçok şeyi ithal etme huyumuz,  bizim suyumuzda olduğundan dengemiz bozulsa da siyasetteki cari açığımız birileri tarafından yağlı ballı sözlerle kapatılacağından bu da önemli değil!..

Ben yine aynı görüşteyim; kişi önemlidir...

Peki, bundan önceki yazılarımda ve Kardelen Televiyonu'nda katıldığım 'seçim pazarı'
programında belirttiğim 'ithal aday' konusunda geri adım attım mı?

Asla!

Bu MHP için de CHP için de geçerlidir. Aynısını her iki parti için de söylerdim.
Siyasette, aşkta ve fikirde ve de ekmek kavgasında ve de inançta çelişkilerle dolu bir toplumun bir bireyi olarak rüzgâra karşı işediğimin farkındayıım.  Eğer  yüzde doksanbeşi sudan oluşan sarı bir sıvı ile ıslanmak kaçınılmaz ise, rüzgârı arkama alarak başkalarının sidiği ile ıslanmanın yerine, inandığım şeyi söyleyerek kendi sidiğime bulanmayı tercih ederim.

Bakın, Alan Bennett, diye biri  kendi içinde çelişki taşıyan fırlatma bir cümle kurmuş.
Demiş ki; "Çok sıkı şekilde denetlendiği sürece özgür ifadeden yanayım..."

Sanki çelişkisi sırıtan cümleyi biz yapamayız!

Mesela, "Benim istediğim adaya oy vermek zorundasınız, çünkü bu sizin özgür seçiminizdir!"

Evet, kim ne derse desin ben bu yerel seçimde Erzurum'da aday isimlerinin seçim dengelerini oynatacağını düşünüyorum.

MHP'de Kâmil Aydın ismi bence önemlidir; olmasaydı Vahit Bingöl ismi de aynı etkiyi yaratırdı sanıyorum.

Henüz kesin bir bilgi yok; ama CHP'de Ahmet Palandöken ismi çok değerlidir.

Yine Azizye ilçesi için MHP'de öne çıkan isim Murat Resuloğlu'nun karşı partiden karşısına çıkarılacak aday çok zorlanacaktır.

Şimdi Erzurum'da bazı kesimlerde şu tartışılmakta.

"Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Erzurum'da yerel yönetimlerdeki erkine son vermek için bazı ilçelerde ve kent merkezinde CHP'liler MHP'ye oy verebilir... " Bu elbet seçmenin tercihidir.

Ancakseçime girmenin en önemli gerekçesi seçimi kazanmak olmalıdır.  Kendi sınırını ve gücünü bilen BDP'yi bunun dışında tutar isek tabanda oy birliği sağlamaya çalışmak belki netice verebilir; ama amaca tam hizmet eder mi onu bilemeyiz!

Çat İlçesi dışında güney ilçelerini çantada keklik gören BDP'nin Büyükşehir adayının da dengeleri etkileyeceğini düşünmek pek de saçma bir söz olarak durmuyor.

Bu satırların yazarı, birçok Erzurumlunun, "bizden biri olsun," dediğini burada yazmıştı.

Olmadı!

Gerisi Erzurum'a kalmış.

Aday gösterilen Mehmet Sekmen de kişilik olarak iyi biri olabilir; tanımadığımız bilmediğimiz biri için olumlu ya da olumsuz bir yargıda bulunacak kadar önyargılı değiliz. 

Seçilmesi halinde bekleyip göreceğiz. Diyeceğimizi de o zaman diyeceğiz!

Yani partilerin değil, kişilerin önemli olduğunu savunduğum yerdeyim ve aynı yerde beklemeye devam edeceğim.

Bugüne kadar kimseye haksız söz etmeden ve de iftira atarak karalamadan düşüncelerimizi yazmaya çalıştık; bundan sonra da aynı yolda devam edeceğiz.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Rafet Selvi 01 Ocak 1970 02:00

    Kartal da yaşayan bir Erzurumlu olarak yazıyorum. Erzurum kaç kat cenneti olacaktır. Bir de deprem bölgesinde olması gerçeği düşünülür ise Sekmen e verilecek her oy Erzurum a ihanet olacaktır. Dileyen e Kartal da Sekmen döneminde ki kaçak katları gösterebilirim.

  • cihan 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum halkına yapılan bu haksızlık ve hür iradeye ipotek koyan zihniyet asla kazanamayacak.Göreceksiniz..

  • cevdet çatal 01 Ocak 1970 02:00

    aman güzel kardeşlerim sakın ığdır belediye seçimleri gibi olmasın

  • Yavuz 01 Ocak 1970 02:00

    aşağıda yorum yazan arkadaş sen zaten dışarda yaşıyorsun yükün tutmuş gitmişsin sanane erzurumdan ayrıca 35 yıldır ne değişti demiş sallamışsın... 35 yılda çok şey değişti de görecek anlaycak akıl lazım ayrıca sen çıkıp gitmişsin...çok milliyetçiydiniz memleketinizde kalsaydınız

  • vt 01 Ocak 1970 02:00

    ``Aday gösterilen Mehmet Sekmen de kişilik olarak iyi biri olabilir; tanımadığımız bilmediğimiz biri için olumlu ya da olumsuz bir yargıda bulunacak kadar önyargılı değiliz.`` diyorsunuz sayın ömer hocam şu bir gerçek sayın sekmenın kadrosunda hiç bir değişiklik yapılmayacak ahmet küçükler hangi yolu nasıl çekilde izlediyse sayın sekmende aynı yola devam edecek olan yine erzurumluya olacak peki ne olacak erzurumluya söyleyeyim.tozlu topraklı çakıl taşlı yollar çamurlu sular yıkık dökük meskul evler vs vs vs erzuruma 35 yıl önece geldim şu an fark ne biliyormusunuz kocaman bir hiç 1984=2013