Erzurum Haber Girişi : 05 Aralık 2012 17:00

Gizli tanık Erzurum'da konuştu

Gizli tanık Erzurum'da konuştu
Ergenekon davasından sonra, Erzurum'da ilk kez KCK duruşmasında gizli tanık 'Kuzey'görünktülü ifade verdi.
Erzurumajans-Cem BAKIRCI'nın haberi-Erzincan’da gerçekleştirilen KCK operasyonu ile ilgili olarak Erzurum’da tutuklu olarak yargılanan 10’u tutuklu 17 kişinin yargılanmasına devam edildi. Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada gizli tanık bayan öğrenci ‘Kuzey’ duruşma salonundaki görüntü ekranından yüzü mozaikleştirilerek kamera ile duruşmada ifade verdi.

BAYAN ÖĞRENCİ GİZLİ TANIK ‘KUZEY’İN SESİ DEĞİŞTİRİLEREK VERİLDİ..


Erzurum’da görülen duruşmaya tutuklu sanıklarda Yaprak Oruç dışındaki Yorgun Bektaşoğlu, Bişer Bilen, Yakup Kırmızı, Abdullah Kızılkaya, Leyla Ülgen, Sinan Salhan, Murat Tak, Sadık Yılmaz, Mehmet Bozdağ ile tutuksuz 7 sanık katıldı. Kimlik tespitlerinin yapılması ardından mahkeme heyeti bir kısım sanıkların “Kürtçe savunma” talebini reddetti. Daha önce gizli tanık olarak polise ve savcılığa ifade veren gizli tanık Kuzey de başka bir odada görüntülü kamera sisteminde sesi değiştirilerek tanık olarak dinlendi.

“KİMLİĞİNİ AÇIKLAMADAN GİZLİ TANIK OLARAK DİNLEYEECĞİZ”…

Erzincan’daki KCK yapılanması ve YDG terör örgütü PKK’nın dağ kadrosuna eleman kazandırdıkları iddiasıyla Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15-20 yıl arasında değişen yıllarda hapis istemiyle yargılanan sanıkların yargılanmalarına devam edildi. Aynı örgüt evinde birlikte kalan ve tanık olarak dinlenen gizli tanık Kuzey’e ilk soru mahkeme Başkanı Mustafa Kâhya tarafından “Sesimi rahat duyabiliyor musunuz” şeklinde soruldu. Gizli tanık Kuzey “Evet” dedi. Mahkeme Başkanı Kâhya, “Senin kimliğini açıklamadan gizli tanık olarak dinleyeceğiz” dedi.

“KONUŞMAK İSTEMİYORUM” DEDİ, İFADESİNİ ÜYE HÂKİM OKUDU…

Gizli tanık, "Daha önce vermiş olduğum ifadelerimi tekrar ediyorum, konuşmak

istemiyorum” diyerek ifadesinin okunmasını istedi. Yüzü mozaikleştirilerek verilen gizli tanık Kuzey’in 1.5 sayfalık ifadesi hâkim Hülya Özkan tarafından okundu.

“PKK ADINA FUTBOL TURNUVASI DÜZENLENİYORDU” İDDİASI…

Kuzey’in ifadesinde öğrencilerin Erzincan’da örgüt adına faaliyet yürüten öğrencilerin örgüt adına futbol turnuvaları düzenleyerek örgüte gelir sağladıklarını anlattı. Gizli tanık Kuzey ifadesinde, "Hatta bu futbol turnuvasının dağdaki PKK’lı Müslim Göçer adına düzenlendiğini, örgütün YDG gençlik evinde toplanan öğrencilerin Hakkâri’de şehit edilen 24 asker için kutlama programı düzenlendi. Grup içinde isimlerini verdiğim öğrencilerin bir kısmı örgütün dağ kadrosuna kazandırılmıştır. Zaman zaman polis evlere baskın yapıyordu. Hatırladığım kadarıyla 6-7 kez baskın yapıldı. Gençlik yapılanması kapsamında kiralanan evler Buğday pazarında bulunuyordu. En son Ebru Ç.’nin dağ kadrosuna katılmak için evden ayrıldığını duydum” dedi. KCK SANIKLARINA KAMERALI

TEŞHİS ETTİ..


Mahkeme Başkanı Mustafa Kâhya’nın “Şimdi kamerayla yüzüne tutacağımız sanıkların hepsinin isimlerini tek tek bize söyle” dedi. Gizli tanık Kuzey, sanıklar içinde sadece Yorgun Bektaşoğlu ve Bişer Bilen’i tanımadı. Diğer sanıkları 'evet' diyerek 'tanıyorum' dedi.

AVUKATIN SORUSUNA CEVAP VERMEDİ…

Bir kısım tutuklu sanık avukatı İrfan Sarı, “Gizli tanığa sormak istiyorum, neden mahkeme huzurunda ifade vermedi. Tehdit edilme korkusuyla mı ifade vermek istemiyor" dedi. Gizli tanık “Kuzey” ise, “Bu soruya cevap vermek istemiyorum” dedi.

AVUKAT SARI,”GİZLİ TANIĞIN İFADELERİNİ KABUL ETMİYORUZ”…

Daha sonra Avukat İrfan Sarı, “Gizli tanığın suçlamalarını kabul etmiyoruz. İnsanlar cezaevine moral için gider, ziyaret için gider. Kaldı ki Ebru Ç. örgütün dağ kadrosuna katıldığına iddia etmiş ise bir süre önce mahkemece salıverilmesi bir gerçektir. Müvekkillerimizin basın açıklamaları demokratik hukuk çerçevesinde yapılan basın açıklamalarıdır. Gizli tanığın müvekkillerimin örgütün dağ kadrosuna elaman kazandırılması yönündeki suçlamalarını kabul

etmiyoruz” dedi. Tutuklu sanıkların kendi aralarında Kürtçe konuşmaları ise mahkeme başkanı tarafından zapta geçirildi.

TAHLİYE KARARI ÇIKMADI…

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların kuvvetli suç şüphesi ile tutukluluk hallerinin devamına karar vererek bu celsede gelmeyen gizli tanık Özgür’ün önümüzdeki yapılacak duruşmada dinlenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.