Bölge Haber Girişi : 30 Nisan 2010 20:18

Gökalp'ten et ithalatı değerlendirmesi!..

Gökalp'ten et ithalatı değerlendirmesi!..
Erzurum Atatürk Üniversitesinde düzenlenen Türkiye Tarımına Genel Bir Bakış isimli konferansta konuşan MHP li eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Hüsnü Yusuf Gökalp, et fiyatlarında yaşanan artışı değerlendirdi.

Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen “Türkiye Tarımına Genel Bir Bakış” isimli konferansta konuşan MHP’li eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Hüsnü Yusuf Gökalp, et fiyatlarında yaşanan artışı değerlendirdi. Prof. Dr. Gökalp, “Türkiye et ithalatı yaparsa üretici ne satacak? Türkiye bu tarihe kadar et ithalatı yapmadı. Türkiye eğer yut dışından et ithalatı yapıyorsa Allah’a şükür o Tarım Bakanlığı koltuğunda ben oturmuyorum” dedi.
Ziraat Fakültesi Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Hüsnü Yusuf Gökalp, son günlerde gündemde tartışılan et ithalatı konusunda değerlendirmelerde bulundu.
“Türkiye et ithalatı yaparsa üretici ne satacak” diyen eski Bakan Gökalp, “Türkiye bu tarihe kadar et ithalatı yapmadı. Türkiye eğer yut dışından et ithalatı yapıyorsa Tarım Bakanlığı koltuğunda Allah’a şükür ben oturmuyorum. Biz göreve geldiğimizde Türk milleti zengin kaynaklarının asla fakir bekçisi olmayacaktır. ABD’nin üreticiye kişi başına verdiği destek 15 bin dolar, Türkiye’de ise bu rakam sadece 300 TL. İnşallah bir gün gücümüz olursa tarım, hizmet sektörü olacak. Üretim yapan köylünün maaşa
bağlanmasını sağlayacağız. O zaman ne et ithalatına mecbur kalırsınız ne de sığır ithalatına” ifadelerini kullandı.
Konferansa Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım Canbolat, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.