Spor Haber Girişi : 09 Kasım 2012 12:15

Golf Federasyonu Başkanını seçiyor

Golf Federasyonu Başkanını seçiyor
Türkiye Golf Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu ve 4. Olağan Mali Genel Kurulu Ankara Dedeman Oteli'nde başladı.
Erzurum Ajans-Türkiye Golf Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu ve 4. Olağan Mali Genel Kurulu Ankara Dedeman Oteli'nde başladı. Mevcut Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun tartışılan davranış ve kararlarından sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da desteğiyle seçime giren Akif Serin bir adım önde.

101 delegenin 93'ünün katılımıyla başlayan genel kurulda, Orhan Yörükoğlu oy birliği ile divan kurulu başkanlığına seçildi.

Mevcut başkan Ahmet Ağaoğlu ile Akif Serin'in başkanlık için yarıştığı genel kurulda, yönetim kurulu faaliyet ve denetleme raporları oy birliği ile kabul edildi.
Açılış konuşmasını yapan Ahmet Ağaoğlu, "Genel kurulumuzun golf camiamız ve ülke sporumuza 2020 olimpiyat adaylığı süresi içinde ülkemize hayırlı uğurlu olsun. buradan çıkacak sonuç her ne olursa olusun ülke sporuna hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Başkan adaylarının konuşma sırası belirlenmek için kura çekimi yapıldı. Mevcut başkan Ahmet Ağaoğlu, 1996 yılında kurulan ve hala da dünyadaki en genç federasyonlardan bir olan Türkiye Golf Federasyonu'nun 2000 yılında saygı değer Başkan Raif Bilir'den teslim aldıktan sonra yönetim kurulu olarak yeni kurulmuş federasyonun birinci öncelikli amacının ülkede yaygın bulunan ve çok sık telaffuz edilen zengin dar bir çevrenin sporcu olduğundan sıyrılıp Anadolu'ya sınıf farkı gözetmeksizin her sosyal kesitten herkese ulaşması birinci amacımızdı. Hiçbir sporun altyapısız olmayacağı bilinciyle yaptığımız ilk çalışma TGF'nin sporcu altyapısını oluşturmaktı. 80 civarındaki lisanslı sporcumuzla altyapı faaliyetlerine başladığımızda 1999 yılında ve sonrasında TGF'nin resmi müsabakası olan gençler şampiyonasında mücadele eden sporcu sayısı 20 idi. 20 kişilik küçük bir golfçu menfeziyle yola çıktık. İlk kez Tunus'ta 2001 yılında Akdeniz Oyunları'nda sınava çıktık. Milli takım yaş ortalaması 15'e inmişti" şeklinde konuştu.

"ALT YAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİK"

"Bu gelişme bize ilerisi için ışık verdi ve altyapı çalışmalarına hız verdik" diyen Ağaoğlu, "Gerçek olan bir şey var ki bir spor ülkenin en ücra köşesine gitmedikçe kendisine taban bulamaz. Bu düşüncelerden hareketle 2004 yılında Urfa, Gaziantep, Kütahya, Eskişehir, Doğubeyazıt'ta altyapı çalışmalarımızı başlatarak Ağrı, Ardahan ve Erzurum'a 1 yıl süreyle antrenör göndererek buradaki ilkokullara ve kulüplere ciddi anlamda kapalı salon golf eğitimi verilmeye başlandı" dedi.
"Geçenlerde bir gazetede çıkan bir haberde yılın 12 ayı karlar altında olan Ağrı, Erzurum, Ardahan'da golf olur mu?" denildi diye konuşan Ağaoğlu, "Buralarda golf 8 senedir yapılıyor. Sınıf farkı olmaksızın bu sporu ülkenin dört bir yanına yaymaktı bizim amacımız" şeklinde konuştu.

"ÇIKACAK SONUÇ HER NE OLURSA OLSUN, ÜLKE HAYIRLI OLSUN"

Adaylardan ilk olarak konuşmasını yapan Ahmet Ağaoğlu, "Genel Kurulumuzun golf camiamız ve ülke sporumuza 2020 olimpiyat adaylığı süresi içerisinde ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Buradan çıkacak sonuç her ne olursa olsun, ülke sporuna hayırlı uğrulu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Ağaoğlu, şunları kaydetti:
“1996 yılında kurulan ve hala da dünyadaki en genç federasyonlardan bir olan Türkiye Golf federasyonu'nun 2000 yılında saygı değer başkan Raif Bilir'den teslim aldıktan sonra yönetim kurulu olarak yeni kurulmuş federasyonun 1. öncelikli amacının ülkemde yaygın bulunan ve çok sık telafuz edilen zengin dar bir çerçevenin sporu olduğundan sıyrılıp Anadolu'ya sınıf farkı gözetmeksizin her sosyal kesitten herkese ulaşması birinci amacımızdı. Bir gazetede çıkan ve beni çok üzen bir haber vardı. Yılın 12 ayı karlar altında olan Ağrı, Erzurum ve Ardahan'da golf olurmu denildi. Buralarda golf 8 senedir yapılıyor. Biz sınıf farkı olmaksızın bu sporu ülkenin dört bir yanına yaymaktı bizim amacımız ve bunu başardık.”

"ANTALYA'DA YAŞANAN TATSIZ OLAY ÜLKENİN REZİLLİĞİ OLARAK LANSE EDİLDİ"


Antalya'da yaşanan tatsız bir olayı ülkenin rezilliği ve olimpiyatların önündeki engel olarak lanse edildiğini ifade eden Ağaoğlu, “Bunlara rağmen dünya golf federasyonu başkanını 10 Ekim'de yazdığı yazıda, organizasyonun ne kadar başarılı ve müsabakaların dünya golf tarihinde en başarılı organizasyonlardan birini yaptığımızı yazdı. Dünyanın dilinden düşmüyoruz. Dünyada 1,5 -2 milyar insan Antalya'yı ve Türkiye'yi anlatıyor ve bunu parayla yaptırmazsınız. 18 saat naklen yayınlandı ve 52 ülkede toplam 400 milyon insana ulaştı. Bu genel kurulun hayırlı uğurlu olmasını ve buradan çıkacak ne olursa olsun kazanan yoluna devam eder” ifadelerini kullandı.

AKİF SERİN: "İNTERNETE GOLF YAZDIĞINIZ ZAMAN KARŞINIZA TİGER WOODS DEĞİL SAYIN AĞAOĞLU ÇIKIYOR"


Diğer başkan adayı Akif Serin ise, Diğer başkan adayı Akif Serin ise, golfun Türkiye’de tabana nasıl yayılacağı düşüncesinde olduklarını belirterek, bunun çözümü için çaba harcadıklarını kaydetti. Konuşmasında amacının gerçekleri paylaşmak olduğunu vurgulayan Serin, Antalya’da Ahmet Ağaoğlu’nun basın mensubuna attığı kafa olayına değinerek, İnternete golf yazdığınızda ne görüyorsunuz. Karşınıza ne çıkıyor. Tiger, yok arkadaşlar, bu gölgede kalmış. Derledi ve topladım sadece bazı yabancı basında Türkiye Golf’ü var. Sadece ve sadece konuşulan. Sayın başkandır. Bu beni çok üzdü. Ben buradan prim veya fayda sağlama niyetinde değilim. Biz bu iş için 10 lira harcadıysak, internete düşmesi için 100 lira harcayacağız biliyor musunuz. Bu haberleri tekrar yönetmenin zorluğunuz hepimiz biliyoruz. Yapılan herhangi yanlış hatayı kişisel hata olarak görmemek lazım. Bizim bu kişisel hata olarak görmemizin tek bir yolu vardır ancak bu değişimdir” açıklamasında bulundu.

MEHMET BAYKAN: "HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ"

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Olimpiyat sürecinin tamamlanmasının ardından 3 ay içerisinde federasyonların genel kurullarını gerçekleştirme kararı aldıklarını belirtti.
Basketbol Federasyonu'yla 12 Eylül'de başlayan süreç bu pazar günü sona eriyor. Büyük oranda federasyonlarımızın genel kurulları tamamlanıyor. Bugün de 3 değerli federasyonumuzun golf, geleneksel sporlar ve otomobil sporları federasyonlarımızın genel kurulları Ankara'da gerçekleştiriliyor. Bu zorlu süreci hem spor ailesi hem de spor teşkilatı olarak tamamlamış olacağız. Seçimler bittikten sonra her branş kendi kategorisinde daha fazla sporcu sayısını 2016 Rio Olimpiyatları'na ve İnşallah 2020 İstanbul Olimpiyatları'nda daha fazla başarıyı yakalama çabası içerisine girecekler” diye konuştu.

Baykan, "Biz de yakın zamanda tamamlanan 2012 Londra Olimpiyatları'nda alınan başarıları masaya yatırıp devam eden çalışmalara ilave olarak neler yapabiliriz'i federasyonlarımızla birlikte uygulamaya koyacağız. Hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağız. Zaten her gün çalışıyoruz. Ama federasyonların yeniden belirlenme süreci ve gerçekleştireceğiz çalışmalar bu sürecin tamamlanmasını gerektiriyor" ifadelerini kullandı.

Baykan, şunları kaydetti:
"Golf Federasyonu genel kurulundayız. Ülkede şöyle bir algı var; golf, tenis ve binicilik gibi sporlar daha çok gelir düzeyi yüksek, belirli kesimlere mal olmuş bir görüntü çizmekte. Diğer federasyonların genel kurullarında da ifade ettiğimiz gibi bu görüntüyü veren federasyonlarımızın, camialarımızın tabana inen daha fazla kesimin daha fazla halk katmanının o branşlarla kucaklaşmasını sağlayacak çalışmalar ortaya koymak durumunda. Biz de bakanlık ve genel müdürlük olarak bu çalışmalara elimizden gelen katkıyı fazlasıyla verebilmek durumundayız. Gerek lisanslı sporcu sayısını artışı gerekse daha fazla insanımızın bu branşlarla buluşması konusunda bahsettiğim camiaların gayretleriyle olmaz. Daha fazla çaba gösterilmesi gerekliliğine inanıyorum."
Yapılan konuşmaların ardından genel kurula verilen ara sonrası başkanlık seçimine geçildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.