Medya Haber Girişi : 30 Mayıs 2014 23:00

Google'dan unutulma hakkı

Google'dan unutulma hakkı
Google, 'unutma hakkı' olarak isimlendirilen, isteyen şahısların kendileriyle ilgisiz veya geçersiz kişisel bilgilerinin kaldırılmasına yönelik başvurularını almaya başladı.
Erzurumajans-Google, 'unutma hakkı' olarak isimlendirilen, isteyen şahısların kendileriyle ilgisiz veya geçersiz kişisel bilgilerinin kaldırılmasına yönelik başvurularını almaya başladı.

Avrupa Adalet Divanı'nın iki hafta önce verdiği karara uymaya başlayan dünyaca ünlü arama motoru Google, "unutma hakkı" olarak isimlendirilen, isteyen şahısların kendileriyle ilgisiz veya geçersiz kişisel bilgilerinin kaldırılmasına yönelik başvurularını almaya başladı.

Yeni alınan karara göre isteyen kişilerin, Google'ın resmi internet sitesinde bulunan başvuru formunu doldurarak kendileriyle ilgili bilgileri firmanın veri tabanından kaldırtabileceği belirtildi. Doldurulması istenilen formda internet kullanıcılarının hangi ülkede doğdukları, hangi linkin kaldırılmasını istedikleri ve taleplerinin nedeninin ne olduğu soruluyor. Google ayrıca talepte bulunan internet kullanıcısının geçerli bir fotoğrafını da istiyor.

Kararın sadece Avrupa'da uygulanacak olması Türkiye'den başvuru ve isteklerin kabul edilmeyeceği anlamına geliyor.

A
vrupa Adalet Divanı 13 Mayıs'ta aldığı kararla internet ortamındaki ilgisiz ve geçersiz kişisel verilere yönelik linklerin bireylerin talebi halinde kaldırılmasına hükmetmişti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.