Gool!..

2011’de baştan aşağı yenilenerek ‘Cemal Gürsel Stadı’olan adını, yenilendiğinden olsa gerek ‘Yeni Erzurum Stadyumu’ olarak değiştirenler, fiziksel değişikliğin eski kafalardaki fikirsel değişikliğe bir faydası olmadığını düşünmüş olmalılar ki Süper Kupa öncesi isim babaları kafalarını kaşıya kaşıya Erzurum Statyumu’na boy boylayıp, soy soylayarak bir isim daha buldular. .. Kazım Karabekir Stadyumu.

Ne diyelim, hayırlı uğurlu olsun!

Sahası yeşil, kaleleri sağlam, seyircisi bol olur inşallah!

Gün gelir yine şekil değişir, yine isim değişir; ama Erzurum gibi koca bir kent de bu gidişle on yılda bir doğru dürüst bir futbol maçını ancak izler.

Bir zamanlar İstanbul takımlarına bile kök söktüren Erzurumspor ve Erzurumlu ne yazık ki beceriksizliğin yanı sıra iç çekişmeler nedeniyle düştüğü duruma yanacağı yerde, Galatasaray ve Fenerbahçe maçı için birbirlerini yemeye başladılar bile.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurumspor’a destek olup toparlayacağı yerde, “yok arkadaş ben kendi takımımı taklavatımı kurar, ufak ufak oynarım,” demiş olmalı ki Erzurumlu futbol aşıkları bugünlere düştü.

Her neyse!.. Pazar akşamı Erzurum semaları uzun zamandır hasret kaldığı yüksek desibelli  ‘gool’ sesine kavuşacak.

Meraklılarına şimdiden söyleyelim; elbet kavgası da olacak, küfürü de! Camilerde teravih namazı kılınırken, stadyumda yakası açılmadık küfürler uçuşup duracak. Umarım olmaz; ama bazı maçlarda beni çıldırtan ve hasta eden şudur. Bazı kendini bilmez seyircilerin aşka gelip önce topluca tekbir getirip, aynı tribündekilerin hemen ardından ağıza alınmayacak küfürler savurmasıdır. Gerçi Erzurumlunun böyle bir basitliğe düşeceğini sanmıyorum; ama yine de insanın aklına geliyor işte!

Futbolun sadece futbol olmadığını bu işi bilenler ve sosyologlar söylemekte.

Mesela şike davasındaki takınılan tutum ve tavır bunun en güzel örneğidir.

Olaylar sadece bir insanın gerçek kişiliğini ortaya çıkarmaz; aynı zamanda bir toplumun da ilkesini ve ahlak yapısını soyup ortaya koyar.

Mahkeme tarafından,”evet, şike vardır,” diye bir karar çıkmışken ve yorumlara göre Yargıtay’dan da onay alması büyük ihtimalken, bizim televizyonlarda bu işi bilen yorumcular ağız birliği etmişcesine şunu açıkça söylemekteler… “Falanca takım yatıp kalksın Başbakan’a dua etsin, Türk Devleti büyüklüğünü göstererek UEFA’dan gelebilecek ağır cezayı halleti…”

Yazık!.. Yüce Türk Adaleti suçlu buluyor, biz ise dışarıya karşı ahlaksızlığı savunduğumuz ve örttüğümüz için gurur duyuyoruz.

İnsan kendi takımının kendi kalesine attığı gol için ayağa kalkıp çılgınca “gool” diye bağırır mı hiç!.. Bunlar ince iş galiba, ya bizim kalın kafamız almıyor ya da midemiz kaldırmadığı için burada kusuyoruz işte.

Bu kez Galatasaray aydınlıkta ve seramoni ile kupa alacak gibi!

Atılan her golde taraftar haykıracak!

Gool!..

Bu haykırışın aslında kendi ahlak kalemize attığımız gollere olduğunu ise maçın bitiminde anlayacağız.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ali 01 Ocak 1970 02:00

    Siz Erzurum meseleleri üzerine kafa patlatın bence efendim Erzurum bu organizasyondan da sınıfta kalmıştır. Tff`den başlayarak Valilik Emniyet ve bu şehrin insanları rezil olmuştur. Bileti fiyasko , polisi fiyasko , şehri fiyasko. Herkes karaborsacı . 17 saat sıra bekleyip bir bilet alamayan bizlerin yanında 11`de gelip bir sürü bilet alan adam var. Bugün hepsi 300 liradan bilet satıyor maç günü de artacakmış. Tabi 500 lira ile çalışan adama 15 liraya bilet satılırsa olacağı budur. Bunları yazın duysunlar sesimizi. Herkes işine geldiği gibi yazıyor halktan haktan hukuktan yazan yok.

  • ç@rşı erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    herseyede bir yazı yazmasan olmaz zaten

  • hikmet hikmet 01 Ocak 1970 02:00

    hocam iyide bana göre her yorumunuz peşin bir yargılama gibi nerden biliyorsunuz g.s kupayı alaçak